Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zondag

10

september 2017

16

COMMENTS

90’s Jeugdsentiment – niemand vond Howie de leukste Backstreet Boy

Written by , Posted in Lekker random!, Lekker tv kijken!, Lekkere muziek!

90’s Jeugdsentiment – Oh, soms wou ik dat ik weer kind was. Flippo’s ruilen, chillen op mijn opblaasbare stoel, discozwemmen en L.A Gears met lampjes! Wat is jouw jeugdsentiment?!

90’s Jeugdsentiment – Die goeie ouwe jaren ’90.

Elk printje kon. Mooie hoge Spice Girls platform schoenen konden zowel onder jurkjes als onder broeken, no problemo. Lekker flippo’s ruilen op het schoolplein. Of knikkeren natuurlijk. Hoeveel bonken had jij? En reuze reuzes? En turtles?  Lekker op pad met je knikkerzak!

Tv

Televisie was ook in opmars.  Hoewel je nu véél meer zenders hebt had ik het idee dat er in de jaren ’90 véél meer op televisie was. Mijn lievelings waren Saved by the Bell en Heartbreak High (Drazic, als je dit leest, je was mijn eerste liefde!). Op zaterdagavond als kind opblijven voor Ron’s Honeymoonquiz (het leedvermaak dat zo’n bruid met haar hagelwitte jurk in die tomatensoep pleurde! GOUD!) of Love Letters (Linda!), en natuurlijk de André van Duin show (pizza, pizza, whoooohhh, pizzá!)!

Als kind kwam je niets tekort. Telekids, kindernet, alles was aanwezig. Mijn favorieten waren Dommel (met die schijtkat Balthazar, wat een rotjoch was dat), Boes (nog steeds leuk als je een kater hebt) en Sinbad de Zeeman (maar die vond ik ook een beetje eng). En oh ja, Seabert. Want van die into tune kon je zo makkelijk vieze liedjes maken.

De jaren ’90, toen Peter Jan Rens nog geen viezige psycho was maar onze jeugdheld!

Fashion

L.A Gears met LAMPJES! Als je die had was je écht de shit. Over 90’s fashion gesproken, ik was echt erg. Ik had mijn moeder een Adidasbroek afgetroggeld omdat ik op Melanie C. wilde lijken. Ik, als het meest onsportieve kind ever, was verzot op Sporty Spice! Waar ik ook dol op was? Housebroeken! Mogen die weer in de mode? Please?

Kijk, zo’n pak dus! Ik krijg alweer kriebels hoor, als ik hem zie! Dat ding zat zó lekker!

Muziek

Lekker met je matties vechten over wie nou de knapste Backstreetboy was. En even serieus: niemand was ooit voor Howie D., ik vind dat nog tot op de dag van vandaag écht zielig. Al die bakvisjes kozen voor Nick of AJ of Brian-die-niet-knap-was-maar-wel-kon-zingen. Was je volwassener, dan koos je Kevin. Maar niemand koos Howie! Arm ding!
En later, in je pre-puberteit, lekker de No Sweat cd’s met vieze gore slijmerige R&B, afluisteren via je stereotorentje! De tijd dat liedjes als Tarzan & Jane en Barbiegirl zonder pardon nummer 1 werden in de hitparade’s. Confession? Ik was écht fan van Captain Jack. HAHAHAHA HAHHAHAA.

De Schoolcampus

Dat kan ik me dus ook goed herinneren. Elk jaar nieuwe schoolspullen kopen op de schoolcampus van V&D. Het eerste jaar begon ik nog braaf met Looney Tunes kaftpapier (met Tweety! Vet leuk!) en bijpassende agenda. Dat werd al snel “Loesje” en blanco schriften, haha. En elk jaar natuurlijk weer úren in die V&D hangen want je hele jaar aan schoolspullen hing ervan af 😉

Wow, 90’s, I miss you dearly!

Ik wil echt mijn lievelings90’s terug. En wel zo snel mogelijk!

Wat is jouw ultieme jeugdsentiment?

 

Foto’s: Shutterstock
Facebook Comments

16 Comments

  1. Eke
  2. Nicolette Weijman
  3. yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Prijsvragenoverzicht november
Online prijsvragenoverzicht september 2017 – win toffe prijzen

Het is weer tijd om  een leuk online prijsvragenoverzicht september met jullie te delen. Ook deze maand maak je weer kans...

Sluiten