Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

woensdag

7

maart 2018

13

COMMENTS

90’s kid – De tekenen dat je er één bent! Liefde voor flippo’s en Harry de Hengst!

Written by , Posted in Lekker persoonlijk!, Lekker random!, Lekkere muziek!

YO 90’S KID! “Het leven begint pas bij 30!” roepen ze dan. Nou, doe mij de jaren 90 maar terug. Hakken op DJ Paul, Hubba bubba kauwgum kauwen, Flippo’s sparen en een spenenketting als fashion statement!

90’s kid – De tekenen dat je er één bent! Liefde voor flippo’s, Dj Paul en de Spice girls!

Herkenbaar? Voor mij zijn onderstaande dingen de orde van de dag!

Kindernet was echt de zender voor jou. Met grote kindervriend Kinno en alle Kindernet Classics zoals Boes, Dommel, Sinbad de Zeeman, Wicky de Viking.. need I say more? Natuurlijk véél beter dan al die paupertekenfilms van tegenwoordig!
Vroeger was er nog gewoon muziek op MTV (Music television YOU control) Music Television waar geen lied meer op te horen is! Schande, toch?
Over muziektv gesproken: Op The Box kon je altijd zo fijn je eigen plaatje aanvragen! En TMF was echte liefde!
Ik spreek al regelmatig mensen aan met: “In mijn tijd!” Oh, wat mis ik de prachtige 90’s.

De jeugd van tegenwoordig? Weet niet meer wie Carlo en Irene zijn. Of Harry de Hengst. De vliegende ouwe taart. Meta-van-metamorfose.

Ik versta jongeren ook niet meer. Hopi boem lauw. Klinkt voor mij meer als een nieuw wokgerechtje ofzo. Jeweetzelf ouwe. In mijn tijd was alles gewoon tof of gaaf. Wel zo makkelijk.
Steeds vaker hoor ik mezelf zeggen: “IS DIT NOU DE MUZIEK VAN TEGENWOORDIG?” Sorry jongeren-van-nu, maar die Lil’ Kleine rapt alsof ie een kater heeft en alsof de woorden drie seconden na de beat hóren. Why so lazy, Jorik? In mijn tijd (gaan we weer) had je Busta Rhymes. Die ging zes keer zo snel.
De jongeren van nu hebben geen idee meer wie de Backstreet Boys zijn en het Nick Carter-kapsel is al jaren geen ding meer. Daar kon bloempot-Bieber nog een puntje aan zuigen hoor!

backstreet boys

Niemand behalve mijn leeftijdsgenoten werden razend enthousiast over de upcoming Spice Girls reunie. KOM OP HET ZIJN ICONEN!

Een classic uit de jaren ’90: Het torentje oogschaduw van de Hema. Die vette troep verhuisde altijd na een uurtje al naar je crease waardoor het leek alsof je een oogschaduw-kloof had op je oog. Favoriete kleur? Metallic zilver natuurlijk! Shine bright like a 90’s kid!
Ik kan ook echt nog verlangen naar de tijd dat je flippo’s ving uit je chipszak in plaats van Pokémon.
Ik kan ook wel janken als ik merk dat er kinderen zijn die niet meer weten wat een cassettebandje is. Of nog nooit in een videotheek zijn geweest. En denken dat Videoland ‘gewoon’ een app is.
Oh, en high five als je nog weet wie Paris&Nicole zijn! In het pre Kardashian tijdperk! Klein feitje: Kim K. was ooit de personal assistent van Paris! Toen ze nog ongeëpileerde wenkbrauwen had.

Menig tienermeisje had een zware crush op Peter André.

Of wat dacht je van de boys van 5ive, 3t, Westlife of de latino’s van (wheredoyouwheredoyougooooo) No Mercy?
Op een gegeven moment was ook het jojo-en een hele kunst. Je kreeg dan bij je twix (geloof ik) een jojo cadeau en daar moest je dan trucjes mee oefenen en dan was je echt de held van het schoolplein.
Als je een mooie 90’s kuif wilde, gooide je ook altijd van die sterker-dan-cement-extra-strong-gel met een vies chemisch kleurtje in je haar. Je haar werd knoerthard en je kuif was onverwoestbaar!
Wilde je je look echt afmaken? Dan had je een (PRACHTIGE) ketting met allemaal plastic felgekleurde spenen eraan. Serieus. Wie die trend ooit heeft bedacht is he-le-maal gek.

 

Dus: Ben jij een echte 90’s kid?
En wat is jouw favoriete herinnering aan de 90’s?

Kopfoto: Shutterstock

Facebook Comments

13 Comments

  1. Eke
  2. Nicolette Weijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Recept zoetzure komkommers met rode peper BurgertrutjesNL
Zoetzure komkommers met rode peper – RECEPT

Veel maaltijden zijn niet compleet zonder een beetje zoetzuur erbij. Vooral bij de pittige gerechten is het een goed idee...

Sluiten