Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

maandag

6

november 2017

15

COMMENTS

Alleen reizen – ervaring & waarom iedereen dat een keer zou moeten doen!

Written by , Posted in Lekker op stap!, Lekker op vakantie!

Alleen reizen? Als kind had ik dit nooit voor mogelijk gehouden. Ik was al bang om zonder mijn moeder naar een vriendinnetje te gaan. Toen ik 23 was besloot ik naar Griekenland te gaan. Het jaar erna heb ik dit weer gedaan. Alleen. Een paar maanden helemaal op mezelf aangewezen. Was dat eng? Ja. Heel eng. Maar ook ontzettend tof!

Alleen reizen – ervaring & waarom iedereen dat een keer zou moeten doen!

Vooral het eerste jaar was ontzettend eng. Ik kende daar wel wat mensen van vakantie. In eerste instantie ging een vriendin van mij mee, maar die ging later weer naar huis. There I was, op mezelf aangewezen. Ik was altijd een verlegen kuikentje. Alleen reizen is zeker niet makkelijk maar uiteindelijk..uhh…wel? Nu heb ik niet de kop van een Barbiepop en het lijf van Doutzen, en mijn geheel eigen gevoel voor humor die niet altijd iedereen snapt. Misschien kan ik mezelf wel onder de titel Awkward scharen, haha! Dus ja, dat was wel eng. Ik was ontzettend onzeker of mensen mij wel aardig zouden vinden.

Ik weet ook niet waarom ik het wilde maar ik móest en zou het doen.

Dus, het onzekere en verlegen awkward kuikentje was daar in feestdorp Chersonissos. Dat bleek ook gelijk mijn geluk, met een slokje op gaat alles makkelijker. HAHA. “Als je jezelf maar blijft, dan komt alles altijd goed!” hield ik mezelf voor. En wat bleek? Binnen een week zat ik helemaal op mijn plek daar! Ik sprak met mensen uit verschillende landen, was aan het lachen, feesten en ging vaak uit eten. Er was altijd wat te doen of iemand die tijd had. En zo niet, dan ging ik gewoon een wandeling maken of lekker op het strand liggen!

Nu is Chersonissos niet het standaard voorbeeld he?

Bij alleen reizen denk je vooral aan backpacken of Thailand ofzo en niet bepaald aan Cherso. Ik bedoel, bij Cherso denk je gelijk aan Barbie, Jokertje en andere zonnebrankbruine Hagenezen die de boulevard onderkotsen en SOA’s verspreiden. Maar man wat een mooie tijd heb ik daar gehad. Als je goed zoekt kom je typische Griekse tentjes & mensen tegen. Ik heb zelfs een beetje Grieks leren spreken. Ik heb echt ontzettend genoten van de gastvrijheid daar. Dat is zó anders dan hier. Mensen zijn oprecht geïnteresseerd en het maakt niet uit hoe je eruit ziet en of je wel of geen geld hebt. Ben je aardig, dan kom je eten. En ontmoet je de hele familie. En wordt je volgestouwd met eten! ETEN? Ja! Eten! Een land naar mijn hart dus.

Na Chersonissos heb ik meer delen van Griekenland bezocht.

Gewoon, omdat ik het zo’n fijn prettig land vond. Alleen reizen had ik gedaan dus ik heb meestal gewoon iemand meegenomen, haha! Over mijn Griekenland-liefde (want ja, je kunt écht verliefd worden op een plaats of land) heb ik hier meer geschreven. Ik ben onder andere in Athene, Santorini, Kos, Zakynthos, Corfu en op het vasteland (Thessaloniki) geweest.

Wat heeft het nou opgeleverd?

Alleen reizen heeft mij echt gevormd tot de persoon die ik nu nog steeds ben. Het klinkt misschien mega cheesy maar voor mijn reizen was ik verlegen en soms niet zo blij met mezelf. Ik had dan wel een grote mond maar ondertussen kon ik mezelf wel schieten.

Tijdens zo’n reis ben je echt op jezelf aangewezen en leer je jezelf kennen. Je kan zóveel meer dan je denkt. Daarnaast leg ik véél makkelijker contact (want alleen moet je wel) en mijn Engels is natuurlijk ook nog eens extra verbeterd!

Kortom: Ik had het NOOIT willen missen <3

Ben jij wel eens alleen op reis geweest?

 

Foto komt overigens uit mijn privé collectie 😀

Ik heb verder geen foto’s van de mensen daar online gezet, ik weet niet of die zo nodig met hun kop online moeten dus vandaar dat jullie ’t moeten doen met een lekker strandje 🙂

Facebook Comments

15 Comments

  1. yvonne
  2. Nicolette Weijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Badkamer ideeën en inspiratie – kwijl je mee?

Onze badkamer heeft echt een update nodig. We wonen in een jaren '70-woning en laten we zeggen dat de badkamer...

Sluiten