Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

dinsdag

16

mei 2017

8

COMMENTS

Aloë Vera plant, het wondermiddel voor huid en haar – LIFEHACKS

Written by , Posted in Lekker besparen!, Lekker verzorgd!

Aloe vera plant gebruik - lifehacks voor huidverzorging aftersun BurgertrutjesNL

Ben jij al bekend met de aloë vera plant? Dit is een van mijn favoriete wonderplanten, vandaag een aantal tips om het de aloë vera plant te gebruiken als huidverzorging. De gel en het sap kun je direct op de huid aanbrengen of je kunt ervoor kiezen om het te mixen met andere ingrediënten.

Het plantje is al voor een paar euro te koop in de winkels en het vervangt veel crèmes en huidverzorgingsproducten. En het is ook nog eens puur natuur. Dus goed voor het milieu en je weet welke ingrediënten erin verwerkt zijn.

En het is ook nog eens budgetproof! Dankzij dit wonderspul ben jij geen geld meer kwijt aan dure flesjes en potjes.

De aloë vera plant staat bekend om de helende werking in het sap en de bladeren. Hij behoort tot de vetplant-familie en staat het liefst op een half zonnige plek in huis (in de zon kan ook). De plant heeft niet zo veel water nodig, dus de kans dat het plantje overleeft is groot.

Veel bekende winkels hebben wel een verzorgingslijn waarin de aloë vera plant gebruikt wordt. Met deze tips maak jij zelf je verzorgingslijn.

aloe vera plant gebruik - lifehacks maak zelf cosmetica

Deze hacks met een aloë vera plant wil je niet missen!

Maak zelf after sun

De zomer is in aantocht, dus de kans op een verbrande huid door de zon neemt toe. Snijd een blad af van de plant en verwijder de gel. Smeer de gel op de verbrande huid en je merkt direct dat het een verkoelend effect heeft. Aloe vera heeft ook nog eens een hydraterende werking. Dit is goed voor het herstel van de huid.

DIY gezichtsmaskers/haarmaskers

Aloë vera brengt vocht in de huid en verwijdert dode huidcellen. Perfect dus om zelf een huidmasker te maken. Combineer het met honing, eiwit, room of een ander ingrediënt en verwen jouw huid met een puur natuur masker. Pinterest staat vol met DIY-maskertjes waarbij dit wondermiddel centraal staat. Er zijn ook diverse maskertjes voor het haar en de hoofdhuid te vinden.

Droge huid of een geirriteerd plekje op de huid?

Ook dan is de aloe vera gel een redder in nood. Vooral na een wax of harsbehandeling is dit goedje jouw beste vriend. Het zorgt ervoor dat de huid snel herstelt waardoor de roodheid snel verdwijnt. Smeer de droge huid in met een beetje gel en laat het inwerken. Herhaal dagelijks, je zult zien dat de huid al snel een stuk minder droog aanvoelt.

Dag slechte adem! Hallo vitamineboost!

Aloë vera bevat een ontstekingsremmende stof genaamd beta-sitosterol, dit heeft een positief effect op jouw slechte adem. Drink elke dag een half glas aloe vera sap. Dit is ook nog een een extra vitamine boost voor het lichaam. Het sap bevalt namelijk vitamine A, C en E en een waslijst aan mineralen  en antioxidanten.

Zelfgemaakte scrub

De meeste scrubs zijn niet zo’n succes op mijn huid. De korrel is te grof of de scrub bevat te veel agressieve ingrediënten. Tegenwoordig maak ik mijn eigen scrub. Meng wat aloë vera gel met zuiveringszout en voilà! De scrub is klaar voor gebruik.

En er zijn nog veel meer toepassingen en verwerkingen mogelijk. Het internet staat vol met recepten, DIY-projecten en andere hacks. Ben erg benieuwd of jullie ook zo enthousiast zijn over deze plant.

Heb jij al een wonderplantje in huis?

De afbeeldingen zijn van Shutterstock

Facebook Comments

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Feestvakantie – 10 dingen hebt gedaan als je op partyvakantie bent geweest!

Feestvakantie - 10 dingen hebt gedaan als je op partyvakantie bent geweest! Ooit op een feestvakantie geweest? Lekker met de...

Sluiten