Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

donderdag

14

september 2017

16

COMMENTS

Mijn gezicht, mijn geld, mijn leven – ik ben dat bemoeien zat!

Written by , Posted in Lekker persoonlijk!

Als ik make-up wil dragen, doe ik dat. Als ik even iets dikker ben omdat ik teveel heb gevreten, dan ben ik dat. En ik vraag er niet om aangerand te worden als ik in mijn bikini loop.

Iedereen heeft wel een mening. Ik ook. En dat is goed, want als je geen mening hebt moet je op assertiviteitscursus. Maar een mening wordt al heel gauw bemoeien. Een stortvloed aan goedbedoelde adviezen. En daar ben ik zóóó klaar mee!

Ik wil make-up dragen

Bemoeien begint bij kleine dingen. Make-up bijvoorbeeld. Hoe vaak ik meiden niet hoor zeggen: Ik draag wel make-up, maar niet zo’n dikke laag plamuur hoor! En eerlijk is eerlijk, ik betrap mezelf er ook wel eens op. Maar ik ga daarmee stoppen. Want eigenlijk ben ik gewoon jaloers op mad make-up skills! Ik smeer óók graag make-up op mijn bakkes en ik vind het uiterst irritant als iemand zich daarmee bemoeit. Mijn gezicht, mijn verf. Ik voel me verzorgd en een gepimpte versie van mezelf met make-up op en wat iemand anders daar van vindt is helemaal niet belangrijk. (wat ik van iemand anders vind overigens ook niet!)

Ik doe met mijn geld wat ik wil

De man en ik houden namelijk nogal van vakantie. We werken allebei fulltime, dus dat kan ook makkelijk. Dat er in huis nog wat klusjes zijn die geklaard moeten worden vinden we dan minder belangrijk. Kan altijd nog en het is leefbaar, haha! Maar je wil niet weten hoeveel mensen er zijn die ongegeneerd aan je vragen of je nou álweer op vakantie gaat en of je geld teveel hebt. OF JE GELD TEVEEL HEBT. Nou vraag ik je! Ik ga me helemaal niet aan iemand anders verantwoorden waar ik mijn zelf verdiende geld aan uit geef! Daar heeft niemand wat mee te maken. Ga je met je eigen financiën bemoeien!

Ik ben wie ik ben

En ik hou nu eenmaal ook van Snickers. En Twix. Feitelijk sport ik om te kunnen eten, haha! Ik ben dan ook… volslank? Als je het sowieso al in een hokje wil proppen. Mijn lichaam is mijn lichaam en ik ben er blij mee. En als ik in mijn bikini loop heb ik curves, ja. Ik vraag dan nergens om. Om aan me te zitten of wat dan ook. Ik hoef ook geen badpak aan want mijn buikje mag óók heus wel gezien worden.  Waarom weten mensen het allemaal zo goed?

Wow, wat een klaagmuur he?

Ik ben dat bemoeien gewoon zó zat! Maar het is overal. Op Facebook bemoeien we ons met het liefdesleven van Humberto Tan (uhhh, first world problems), minderjarige (!!!!) HNTM modellen worden door het digitale slijk gehaald en..nou ja. We hebben gewoon overal een mening over. Ik ga proberen mezelf bewust te worden van het zomaar van alles roepen over Jan en Alleman. Ik heb betere dingen te doen in mijn leven!

 

Wat vind jij, bemoeien wij ons teveel met anderen?

 

Foto: Shutterstock
Facebook Comments

16 Comments

  1. Yvonne
  2. Nicolette Weijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Dingen waar ik slecht in ben leveltje Nederlands Elftal in voetballen!

Het Nederlands Elftal is de laatste tijd best wel slecht in voetballen. Ik ook, ik struikel nog over mijn eigen...

Sluiten