Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

woensdag

11

oktober 2017

16

COMMENTS

Zuiniger leven 2 – Bespaartips en mijn real-life-bespaarchallenge!

Written by , Posted in Lekker besparen!

Zuiniger leven 2 – Bespaartips en mijn real-life-bespaarchallenge! Gisteren schreef ik al over dat ik zuiniger ga leven en in elk geval bewuster met mijn centen wil omgaan. Ik ga dat dan ook in de praktijk brengen, helemaal nu de feestdagen eraan komen, en jullie op de hoogte houden van mijn updates!

De bespaarchallenge – tips, tricks en wat ga ik doen?

Bespaartips: Weg met online shoppen!

Ik heb al mijn online-shop-apps verwijderd, op de apps na waarmee ik punten kan sparen (lees: H&M en Hema) voor kortingen. Anders zijn het té grote verleidingen, haha! Online shoppen doe ik dus niet meer. Ik doe het alleen nog in real life. Dan ben ik ook veel bewuster wat ik uitgeef en koop ik ook niets wat eigenlijk niet staat (ik ben zo iemand die te lui is om zooi weer terug te sturen, haha!).

Dusss, gewoon lekker de stad in met je girls!

Bespaarchallenge: budget in kaart brengen en weekgeld pinnen!

Ik heb een overzicht gemaakt van mijn salaris en alle vaste lasten die hier afgaan per maand. Om het ruim in te schatten heb ik dit per 5 weken gedaan (want geld overhouden is mooi meegenomen!). Gelijk na mijn salaris zet ik een vast bedrag op mijn spaarrekening.

Ik pin vervolgens elke maand mijn benzinegeld en mijn boodschappengeld apart per week. Ook dit bedrag heb ik per 5 weken gebudgetteerd. Wat overblijft kan ik dan mooi gebruiken voor drogisterijspullen, verjaardagscadeautjes, en dergelijke.

Bespaartips: Feestdagen

Sinterklaas vieren wij met Frank z’n familie inclusief 2 kids. Met kerst doen wij niet aan cadeaus, alleen aan eten, dus dat scheelt. Mocht je nu
Ik koop veel van mijn cadeaus ‘gewoon makkelijk’  via Bol! Ook voor de kinderen, ze hebben ook speelgoed op Bol heb ik laatst ontdekt. Op Shopkorting staan regelmatig mooie actiecodes voor Bol.com; ik ga dit dan ook in de gaten houden. Klik hier voor korting Bol.com. (overigens ook voor héél veel andere winkels).
Verder shop ik Sinterklaascadeautjes bij Action, Hema, enzovoorts. Leuk leuk!

Bespaarchallenge: Minderen in vaste lasten!

Ik heb goed naar mijn vaste lasten gekeken. Zo heb ik mijn autoverzekering en telefoonabonnement verlaagd en een goed doel opgezegd (ik geef ook aan collectes) . Dit scheelt mij zo’n 50 euro per maand. Wow. Dat is per jaar een mooie vakantie!

Ik zoek lotgenoten!

Net zoals afvallen en stoppen met roken gaat ook besparen makkelijker als je lotgenoten hebt. Ik zoek deze vooral op de site en Facebookpagina van Sjoukje, Meer Geld Minder Stress. Voor een chaoot als ik écht een must en je doet er echt ontzettend veel tips op (beter dan degene die ik je kan geven, in elk geval). Zéker het checken waard.

 

Binnenkort volgt een nieuwe update over hoe mijn bespaarchallenge vordert! 🙂 
Heb jij bespaartips, leuke sites of loop je tegen dingen aan tijdens jouw bespaaractie? Laat dan wat achter in de comments!

 

Foto’s: Shutterstock
Dit artikel is geschreven in samenwerking met ShopKorting.nl! 🙂
Facebook Comments

16 Comments

  1. Nicolette Weijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Zuiniger leven – Maakt geld gelukkig? Bye, bye, material girl!

Maakt geld gelukkig? Bye, bye, material girl! Ik hou van luxe. Ik hou van mooie spullen, mooie kleding. Van Nikies....

Sluiten