Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zaterdag

23

december 2017

4

COMMENTS

Besparen op je zorgverzekering – 10 handige tips!

Written by , Posted in Lekker besparen!, Van alles

Besparen op je zorgverzekering in 2018 - 10 handige tips om over te stappen

Tot 31 december aanstaande heb je de kans om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Veel mensen vinden dit maar veel gedoe en zitten al jaren aan dezelfde polis vast bij dezelfde zorgverzekeraar. Veel mensen vinden het lastig om zorgverzekeringen te vergelijken en zien soms door de bomen het bos niet meer. Daarom is het tijd om een aantal handige tips te delen om te besparen op je zorgverzekering.

Besparen op je zorgverzekering – Maak gebruik van een collectiviteitskorting

Via je werkgever of sportvereniging is het vaak mogelijk om gebruik te maken van een collectiviteitskorting. Via mijn huidige werkgever ontvang ik korting op de basisverzekering, aanvullende verzekering en ik krijg vanuit de werkgever een extra vergoeding per maand van 25 euro voor de zorgkosten. Voor ons is het voordelig om gebruik te maken van deze korting maar dit geldt niet altijd.

Kies niet voor elk gezinslid dezelfde verzekering

In veel huishoudens is het zo dat alle gezinsleden dezelfde verzekering hebben. Maar dat is helemaal niet zo verstandig. Iedereen heeft andere zorgwensen en het loont dus om per persoon op zoek te gaan naar de voordeligste verzekering. De kinderen kun je vervolgens het beste meeverzekeren op de polis met de breedste dekking.

Besparen op je zorgverzekering 2018

Sluit de basisverzekering en de aanvullende verzekering af bij verschillende aanbieders

Je bent als consument niet verplicht om de basisverzekering en aanvullende verzekeringen bij dezelfde aanbieder af te sluiten. Het kan dus extra voordelig zijn om een basisverzekering bij verzekeraar A. af te sluiten en de aanvullende verzekeringen bij verzekeraar B. Check wel altijd de kleine lettertjes en maak een berekening of dit echt veel voordeliger is. Sommige verzekeraars verhogen de premie als je er niet voor kiest om ook de basisverzekering bij hen af te sluiten.

Baseer je keuze op feiten, zo kun je flink besparen op je zorgverzekering

Het blijft altijd lastig om een inschatting te maken van de zorgkosten voor het nieuwe jaar. Ben je gezond en heb je de laatste jaren niet tot nauwelijks gebruik gemaakt van de aanvullende zorgverzekering? Dan kun je ervoor kiezen om de aanvullende verzekering te schrappen. Wat mij erg helpt is om te kijken naar de medische kosten van de laatste jaren. Hoe vaak heb ik gebruik gemaakt van de behandelingen bij de fysio of andere diensten? Let er wel op dat als je de aanvullende verzekering schrapt je altijd wel een buffer moet hebben voor als je toch onverwachtse kosten krijgt.

Betaal per jaar en krijg extra korting op je premie

Indien je de premie per jaar kunt voldoen dan ontvang je een extra korting vanuit de zorgverzekeraar. Heb je het geld op de bank staan? Op de spaarrekening krijg je niet veel rente meer, dus dit kan een verstandige keuze zijn. En het scheelt ook nog eens in de maandelijkse vaste lasten.

Verhoog je eigen risico

Verwacht jij geen hoge zorgkosten volgend jaar? Dan kun je overwegen om het eigen risico te verhogen. Let wel op dat je ervoor zorgt dat je een buffertje hebt mocht je toch onverwachts een rekening krijgen. Hoe hoger het eigen risico, hoe meer korting je krijgt op de maandpremie. Dit verschilt heel erg per zorgaanbieder dus het is zaak om dit goed uit te zoeken vooraf. Dit kan per aanbieder honderden euro’s schelen.

Besparen op je zorgverzekering 10 handige tips BURGERTRUTJESNL

Kies voor een online verzekeraar

De online verzekering wordt steeds populairder. De grote zorgverzekeraars hebben vaak ook een online verzekering die ze aanbieden onder een andere naam. De korting is vaak een stuk voordeliger. Enige nadeel? Alles gaat online. Je declaraties dien je online in, contact verloopt online en je ontvangt geen post meer.

Aanvullende tandartsverzekering echt nodig?

Heb jij een goed gebit, bijna nooit gaatjes of andere narigheden? Dan is het vaak niet voordelig om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Bekijk je laatste tandartsrekeningen en bepaal of een aanvullende verzekering voor de tandarts wel echt nodig is. Nederlanders zijn koning in het oververzekeren, en dit is ook een van de duurste aanvullende verzekeringen.

Kies voor een verzekeraar met wachtlijstbemiddeling

Maak jij hier weleens gebruik van? Ik ben erg te spreken over deze extra service van mijn zorgaanbieder. De wachtlijsten zijn soms zo lang, en dit kan nogal wat frustraties opleveren. Zo wilde ik laatst een afspraak maken in het oogziekenhuis voor een oogmeting. Bij alle ziekenhuizen in de regio was de wachttijd gemiddeld 3 maanden. Maar na een belletje met mijn zorgverzekeraar had ik al binnen 2 weken een afspraak. Top geregeld!

Voorkom dubbel verzekeren

Heb je net als ik een doorlopende reisverzekering met werelddekking en een dekking op de zorgkosten? Dan is het niet nodig om hier een aanvullende zorgverzekering voor af te sluiten. Check dit wel even goed van te voren bij je huidige reisverzekering.

Na een avondje research doen heb ik besloten dat ik bij mijn huidige zorgaanbieder het beste uit ben. Hopelijk kun jij met bovenstaande tips besparen op je zorgverzekering het komende jaar. Elke euro is toch weer mooi meegenomen.

Heb jij al jouw keuze gemaakt voor een nieuwe zorgverzekeraar?

Facebook Comments

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Inspiratie voor het kerstdiner. Last minute recepten en ideen voor lekkere gerechten Kerst.
Inspiratie voor het kerstdiner – de lekkerste recepten op een rij!

Last van last minute Kerst stress? De redding is nabij! Vandaag delen wij heel veel inspiratie voor het kerstdiner. Met...

Sluiten