Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zondag

1

oktober 2017

23

COMMENTS

Blogdip – bloggen is soms even geen flikker aan!

Written by , Posted in Lekker bloggen!

Blogdip – bloggen is soms even geen flikker aan! Ineens zit je blogpartner-in-crime in Las Vegas om gewoon ff te trouwen (vandaag, as we speak) en lig je zelf een week lang gevloerd je ingewanden eruit te kotsen. Griep! Kortom: Even niks op de blog. Maar eigenlijk was dat wel even lekker.

Een blogdip dus.

Eerlijk is eerlijk, elke dag een artikel online pompen nog best een opgave. Als de blog nu ons bedrijf was en we hier maandelijks van konden rondkomen vind ik inderdaad dat je wel iets richting lezers verplicht bent. Maar voor ons is het ‘maar’ een hobby. Omdat ik ook nog eens wat minder tijd online wil doorbrengen is de blog steeds vaker een doorn in het oog. Ongemerkt zit je op een dag een paar uur van alles bij te houden: Instagram; Twitter, Facebook…

En daar komt het knelpunt: Je legt jezelf ongemerkt zoveel verplichtingen op!

Nu ik dit typ, voel ik me al wat minder slecht dan begin van deze week. Ik wil kunnen schrijven wanneer ik dat wil en waarover ik wil. Ik heb ook niet zozeer zin om verplicht elke dag 3 foto’s op Insta te knallen of over elk actueel onderwerp te tweeten. Niemand hoeft toch te weten wat ik ga eten? (misschien ben ik nu ook geen typische blogger maar als er iets HEERLIJKS op mijn bord ligt komt het niet eens in mijn hoofd op hier een foto van te maken…mijn maag gaat zeventien keer over de kop en het enige wat ik wil is VRETEN. HARDCORE VRETEN!)

En toch leg je jezelf verplichtingen op terwijl je min of meer gratis blogt (het geld of de producten die we krijgen zijn écht te verwaarlozen) en dus éigenlijk aan niemand verantwoording schuldig bent.

Daarnaast ben ik het ook een beetje zat om constant online te zijn.

Elke keer die telefoon bij de hand. Ik zou echt veel meer tijd moeten besteden aan wandelen, leuke dingen doen, naar de bios gaan, reizen plannen.. dingen waar ik mijn telefoon en vooral internet niet bij nodig heb. Ik word de laatste tijd alleen maar pischagerijnig van internet en al die gekkies die als dolle stieren hun mening op Facebook en Twitter gooien. Dan moet ik mijn telefoon serieus wegleggen. Ik kan mijn tijd toch veel beter besteden aan mijn vent, mijn vrienden en lekker kroelen met m’n doggo?

Ik moet over andere dingen gaan schrijven.

Schrijven vind ik heerlijk en af en toe een artikel posten dat me écht aan het hart gaat (over pesten, onzekerheden, hoe deze rare maatschappij in elkaar zit of soms gewoon pure onzin!) vind ik ook echt heerlijk. Maar ik begin me soms wel af te vragen of een blog daar het platform voor is. Ik heb niet zoveel met …laten we als voorbeeld nemen de Primark shoplogs. Hoewel ik daar wel eens artikelen over heb gemaakt is het niet waar mijn hart ligt. Gedoe ook, met al die foto’s enzo. En wat voor creatiefs schrijf je over een blousje wat je hebt gekocht?). Toch scoort dit als een tiet. Sterker nog, deze artikelen worden 10 keer beter gelezen dan iets waar ik echt mijn ziel en zaligheid in heb gestopt. En eerlijk is eerlijk, dat demotiveert me soms een beetje.

Dus, hoe nu verder?

Nou, Jonna zit de komende vier weken in elk geval even lekker in de USA! Hoe chill is dat? Daarna gaan we even sparren hoe we verder gaan. Zoals ik al zei, schrijven is heerlijk maar voor een hobby kost het verdomde veel tijd. En eigenlijk ook een beetje ergernis.

Voor nu ga ik lekker schrijven waarover en wanneer ik zin heb. Dat betekent niet meer elke dag een blog online (Jonna heeft – en dat is heel verstandig – ook niet vooruit gewerkt en is gewoon lekker van haar vacay aan het genieten). Gewoon een artikel online wanneer ik daar tijd voor heb. En vooral zin in heb.

In de tussentijd blijf ik ook gewoon lekker blogjes lezen hoor! De blogdip waait vast weer over en ik hoop binnenkort een vorm te vinden waarbij mijn blog-mojo helemaal opleeft 😉

 

Hebben jullie ook wel eens last van een blogdip? 😉 

 

Foto: Shutterstock

Facebook Comments

23 Comments

  1. Eke
  2. yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Zingen, dansen, acteren en héle fijne mensen!

Zingen dansen acteren en héle fijne mensen! Esther is inmiddels al even bezig met repeteren voor My Fair Lady (twee...

Sluiten