Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

vrijdag

8

september 2017

6

COMMENTS

Blogsoap de Burgertrut #4 – Liegende mannen en heel veel wijn

Written by , Posted in BLOGSOAP De Burgertrut ep 1/10

Blogsoap de Burgertrut #4 – Liegende mannen en heel veel wijn  -Tijdens een etentje met vriendin Karen komt Maxine erachter dat haar date Wilco, een knappe advocaat, eigenlijk Raymond heet. En getrouwd is. En blijkbaar dus ook geen advocaat is.

Eerdere delen gemist? Klik hier voor deel 1, deel 2 en deel 3.

En nu gaan we verder met de blogsoap!

Wat?!

Ik spuug bijna mijn wijn over het tafelkleed. Karen kijkt al net zo geschokt als ik. “Ik geloof het gewoon niet, Max. Het is een súperaardige vent. En zo netjes altijd. Ik had gewoon nooit verwacht dat ie zoiets zou flikken!” Verdomme, dit heb ik weer hoor. Denk ik een keer prince charming aan de haak te hebben geslagen is het een of andere psycho. Al die liegende mannen zijn gereserveerd voor mij.

Het is hem echt, Ka. Ik zwéér het.” Vervolgens leg ik haar uit waar hij woont. En wat voor koffie hij heeft. En hoe hij er in zijn blote kont uitziet. Karen kijkt bedenkelijk. “Volgens mij woont hij ergens anders hoor!” zegt ze verbaasd. “Nee, ik weet het zeker. Ik ben daar nuchter weggegaan!” Ik snap er niets van. Heeft hij nou van huis geruild om te verbloemen dat hij een gezin heeft?

Wacht even, als hij bij Karen werkt is hij dus helemaal geen advocaat.

Karen werkt al jaren op een klantenservice. En hij dus ook. Nu heb ik niet zoveel verstand van een klantenservice maar ik weet 300 procent zeker dat dat minder verdient dan een lekker baantje in de advocatuur.

Ka? Wat doet hij bij jou op het werk eigenlijk?” Karen grinnikt een beetje. “Wil je het echt weten?” lacht ze. Ik knik. Ik moet eigenlijk ook een beetje lachen want deze situatie is a) belachelijk en b) echt wat voor mij. “Ja. Zeg het maar, dan ben ik er vanaf.” Karen lacht nu hardop. Alsof ze eerst mijn toestemming nodig had. “Hij is klusjesman. Facilitaire dingetjes enzo, weet je wel. Stel er is iets kapot, dan regelt hij dat het gemaakt wordt. Had ie beter met zijn huwelijk kunnen doen!

Niet veel later komt Jimmy het restaurant binnengestormd. “Karen, Maxine, ik ben er. Ik heb jullie app gelezen, ik wil nu wijn en we gaan hier dus iets aan doen!” Ik rol met mijn ogen. Het is gebeurd. We laten het rusten. Geen hysterie of gekte, we gaan gewoon eten, drinken en naar huis. Maar Jim denkt daar héél anders over. En ik na een paar wijntjes ook.

“Jim. Wat is je plan?” vraag ik op mijn allerzakelijkst. “We gaan hem pakken op de manier waarop hij jou gepakt heeft!” grijnst Jim. “We maken een fake account aan en we zorgen dat hij hapt. En dat zijn vrouw erachter komt!”

Ik weet dat ik het eigenlijk niet moet doen. Maar ik haat liegende mannen en het klinkt te verleidelijk om te laten.

 

Kopfoto: Shutterstock
Facebook Comments

6 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Pittige gehaktbroodjes met bladerdeeg uit de oven recept
Pittige gehaktbroodjes met bladerdeeg – RECEPT

Lekkere trek? Of op zoek naar een lekkere hap bij de borrel of een avondje bingewatchen? Deze pittige gehaktbroodjes met...

Sluiten