Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

vrijdag

6

oktober 2017

7

COMMENTS

Bodyshamen met je kind naast je – HNTM is toch geen kinderprogramma?

Written by , Posted in Lekker persoonlijk!, Lekker tv kijken!

Bodsyshamen met je kind naast je – Van de week was ik weer even in debat op Facebook. Er stond een artikel van een vrouw die met haar 10-jarige dochter naar HNTM keek en vervolgens kreten eruit stootte als: “Wat is dat kind mager!” en “Geen enkele man vindt zo’n dunne bonenstaak sexy!”

Leuk hoor, HNTM. Ik kijk er zelf óók naar (en ik zag Montell laatst in de stad. Just saying). Maar om je tienjarige kind nou bloot te stellen aan opstandige wannabe-modellen die alles FUCKING LAME en FUCKING AMAZING vinden? Ik vind het wel een beetje ver gaan. Ik heb zoals jullie wellicht weten zelf geen kids maar in mijn beleving is een kind van deze leeftijd ongeveer 2 maanden gestopt met Bumba kijken.

Helemaal als je hier als moeder zijnde ook nog even commentaar op gaat geven (oftewel bodyshamen).

Hoe je het went of keert, ik denk dat minimaal 60 procent van de deelnemers van HNTM soort van minderjarig zijn. Nu vind ik bodyshamen sowieso al niet oké, laat me dat voorop stellen, maar het maakt de zaak nog wel een stukje kwalijker als een volwassene dit doet tegenover een minderjarige. Met dus een kind van tien naast zich. Dat kan toch niet?

Toen ik hier op Facebook een opmerking over gaf, kwam het erop neer dat ik me niet moest aanstellen.

Want iedereen heeft wel een mening. En tja, de maatschappij is hard he? Je kan ze niet eeeeuwig blijven beschermen. En “Ze krijgen het tóch wel mee via vlogs enzo!

Ik ben het best eens met het feit dat niet alles (en niet elk kind) te beschermen is met de mantel der liefde. Dat hoeft ook niet. Ja, de maatschappij wordt steeds harder en als je dan zacht bent is het moeilijker om je plek te vinden in deze toch al lelijk wordende wereld.

Maar betekent dat nog niet gelijk dat dit normaal is en dat je het maar goed moet vinden? Zijn we dan zo makkelijk dat we denken: “Nou ja, het is nu eenmaal zo, de maatschappij! Laten we er maar niets van vinden!” Als een vlogger gaat pranken en andere mensen kwetst, of met kanker scheldt, of mensen geld afhandig maakt (kuchsnapkingkuch), zeggen we dan: “Ja maar ja, dat is de maatschappij!”? Of zeggen we: “Oké, dat kan niet! Beter zet jij effe een Disneyfilm aan.”?

Oma spreekt nu misschien, maar zoals ik op Facebook al zei: “Leer je kind gewoon dat je het verst komt met aardig zijn, hard werken en andere mensen nooit of te nimmer, dik of dun, op hun uiterlijk afrekenen.”

Foto: Shutterstock

Facebook Comments

7 Comments

  1. Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Als een aanslag dichtbij komt en je BFF tijdens de schietpartij in Las Vegas zit

Als een aanslag dichtbij komt en je BFF tijdens de schietpartij in Las Vegas zit - Afgelopen maandag zat ik...

Sluiten