Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zondag

14

mei 2017

9

COMMENTS

Ronde cake met framboos en witte chocolade – RECEPT

Written by , Posted in Lekker eten!

Ronde cake met framboos en witte chocolade recept BurgertrutjesNL

Dit recept is perfect voor Moederdag, een verjaardag of gewoon omdat het kan. Deze ronde cake met framboos en witte chocolade is prachtig om te zien en smaakt intens lekker. Frambozen in combinatie met witte chocolade is geweldig.

Vandaag deel ik het recept voor een feestelijke taart met een overdosis witte chocolade en framboos.

De cake bereid ik in een tulbandvorm, maar je kunt ook een normaal cakeblik gebruiken voor dit recept. Eerder bakte ik al kokosbollen met witte chocolade en framboos. Ook een absolute aanrader!

Ingrediënten ronde cake met witte chocolade en framboos

  • 1 pak boerencakemix van Koopmans
  • 200gr. roomboter
  • 4 eieren
  • 200gr. frambozen
  • 75gr. witte chocolade
  • 180gr. Tony Chocolonely met witte chocolade, framboos en knettersuiker
  • 90ml. slagroom
  • Boter om de cakevorm in te vetten

Ronde cake met framboos en witte chocolade recept BurgertrutjesNL

Bereidingswijze cake met witte chocolade en framboos

Vet een tulbandvorm in met boter. Bereid intussen de cakemix volgens de bereidingswijze van de verpakking. Hiervoor gebruik je ook bovengenoemde eieren en roomboter.

Snijd de 75 gram witte chocolade in stukjes. Spatel dit als laatste door de cakemix samen met de helft van de frambozen. Giet het beslag nu in de cakevorm en plaats op een rooster in het midden van de oven. Bak de cake in ongeveer 50-60 minuten gaar op 160 graden (heteluchtoven).

Ronde cake met framboos en witte chocolade recept BurgertrutjesNL

Laat de cake eerst afkoelen in de bakvorm op een rooster (zo voorkom je dat de cake blijft plakken). Draai de cake om op een bord en verwijder de bakvorm. Laat de cake nu volledig afkoelen.

Ronde cake met framboos en witte chocolade recept BurgertrutjesNL

Verwarm de slagroom in een pannetje en breng tegen de kook aan. Haal het pannetje van het vuur en doe de witte chocolade met knettersuiker en framboos erbij in stukjes. Blijf roeren totdat de chocolade is opgelost. Laat de witte chocolade ganache afkoelen totdat het de gewenste dikte heeft.

Besmeer of bedruip de cake met de witte chocolade ganache en versier als laatste met de frambozen. De cake kun je ongeveer 2 dagen bewaren.

Eetsmakelijk!

Zoals je ziet is mijn cake niet perfect uit de vorm gekomen, kan altijd een keer gebeuren. Maar geen ramp, dankzij de ganache zie je er niets meer van.

Ben jij ook zo gek op de combinatie van witte chocolade met framboos?

Facebook Comments

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Favoriete blogs – 5x leuke chicks om te gaan volgen!

Favoriete blogs - 5x leuke chicks om te gaan volgen! Soms heb je gewoon blogs waarvan je wéét dat er...

Sluiten