Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

vrijdag

2

maart 2018

2

COMMENTS

Champignonsoep met bosui – RECEPT

Written by , Posted in Lekker eten!, Van alles

Recept Champignonsoep met bosui zonder pakjes en zakjes

Ook zo dol op champignons? Dan wil je dit makkelijke recept voor een snelle champignonsoep met bosui niet missen. Vooral met dit winterse weer is het extra lekker om een grote pan soep te maken. Lekker met een stokbroodje erbij, zelfgemaakte kruidenboter of een stuk hartige taart. Eetsmakelijk!

Eigenlijk heb ik nog nooit eerder zelf champignonsoep met bosui gemaakt. Meestal bestel ik het tijdens de lunch in een restaurant of als voorafje als we uit eten gaan. Zonde, want het is dus heel makkelijk om zelf een goedgevulde pan soep te maken.

Door het toevoegen van aardappels krijg je al een romige soep. Wil je de soep nog wat extra romig maken? Voeg dan nog 100ml slagroom toe voordat je de soep gaat serveren. Door de soep te pureren aan het eind met een staafmixer krijg je een mooie, gladde soep. Geen staafmixer in huis? De blender doet hetzelfde werk.

Ingrediënten champignonsoep met bosui

  • 1 kilo champignons
  • 3 uien
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 2 liter groentebouillon (ik gebruik 3 tabletjes van Maggi op 2 liter water)
  • 75gr. roomboter
  • Snuf peper en zout
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 bosje bosui

Bereidingswijze champignonsoep met bosui

Boen de champignons schoon met een borsteltje en snijd 750 gram champignons in stukjes. 250 gram van de champignons houd je achterwege, die ga je op een andere wijze bereiden voor in de soep. Snijd ondertussen ook de ui in stukken en schil de aardappels en snijd deze in vieren.

Recept champignons met bosui Burgertrutjes

Zet een soeppan op middelhoog vuur en laat hierin ongeveer 2/3 van de roomboter smelten. Bak nu de uien aan in de pan in ongeveer vijf minuten en bak vervolgens de champignons mee en 2 uitgeperste teentjes knoflook. Doe de deksel op de pan en laat dit op laag vuur nog ongeveer tien minuten stoven. Voeg nu de aardappels, groentebouillon, laurier en tijm bij de uien en champignons en laat het op een middelmatig vuurtje rustig koken.

Recept champignons met bosui Burgertrutjes

Nu kun je de overgebleven champignons in kleine plakjes of stukjes snijden en deze bakken in de overige roomboter in een koekenpan samen met de knoflookteentjes. Doe dit op laag vuur zodat de knoflook niet kan verbranden. De bosui kun je nu ook schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.

Na ongeveer 20-30 minuten is de soep klaar om gepureerd te worden. Check even of de aardappels al gaar zijn. Zo ja, dan kun je met de staafmixer aan de slag. Pureer de soep glad en verwarm de soep op een laag vuurtje. Voeg als laatste de uitgebakken champignons toe aan de soep samen met de bosui. Let op dat je de soep nu niet meer lang laat koken. Dit is niet zo best voor de smaak van de bosui.

Vind je de soep nog iets te grof van structuur? Je kunt de soep nog zeven voordat je de champignons en bosui toevoegt.

Eetsmakelijk!

Wat is jouw favoriete soeprecept?

Facebook Comments

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Videoland of Netflix? Videoland serietips & dingen die Netflix niet heeft!

Videoland of Netflix? Die keuze is lástig. Ik ben dol op beiden! Gelukkig zijn beide services echt compleet anders. Ik...

Sluiten