Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

woensdag

9

augustus 2017

10

COMMENTS

Creatieve hobbies en waarom ze goed voor je zijn – get creative!

Written by , Posted in Lekker creatief!

Creatieve hobbies en waarom ze goed voor je zijn – get creative! Zoek je een hobby? Probeer eens iets creatiefs. Het levert je meer op dan Netflix en het hoeft niét duur te zijn! Creatief zijn is het nieuwe series kijken!

Creatieve hobbies en waarom ze goed voor je zijn – get creative!

“Maar ik ben helemaal niet creatief!” Nee. Stop. Daar heb ik een broertje dood aan. Iedereen is creatief. En het is een hobby, je hoeft niet gelijk een pro te zijn. Het is goed voor je én je leert ervan. Wat dan?

Tekenen / schilderen

Dit is mijn oudste hobby en waarschijnlijk ook mijn meest rustgevende! Mijn hersenen gaan echt compleet uit als ik teken en ik ben alleen nog maar bezig met (voornamelijk) mijn potloden. Love it! Het schijnt ook dat tekenen je écht kan helpen relaxen. Heeeerlijk. Daarnaast train je ook nog je motoriek en je kleurgevoel!

Ben je echt een beginner? Op Youtube staan superveel teken-tutorials! Oefening baart kunst, ga maar eens op Instagram kijken hoe sommige mensen vooruit zijn gegaan!

Oh en check deze art-accounts op Insta ook nog even. PRACH-TIG.

Ik heb echt al veel te lang niet getekend! Deze dames zijn van 2 jaar geleden!

Foto’s bewerken / photoshoppen / vexels maken

Vroeger deed ik dit véél. Foto’s in elkaar laten ‘blenden’, filtertjes eroverheen, alles. En dat allemaal in Photoshop! Je kan daar oneindig veel mee, zo ook het maken van Vexels. Een van mijn favoriete creatieve hobbies.

Een tijdje geleden heb ik hier al uitgelegd wat vexels zijn en hoe je deze maakt. Ik heb dat jarenlang met veel plezier gedaan maar er gaat zóveel tijd in zitten! Het logo van onze site is ook een vexel. Het leuke van vexels is dat het eigenlijk overtrekken is en niet echt zelf tekenen. Dus als je geen gevoel hebt voor tekenen kun je alsnog wél vexelen.

Een paar van mijn vexels!

Toneel – drama

Hoe lekker is het om even lekker iemand anders te zijn?! Ben je geen type voor teksten uit je hoofd leren kun je ook voor bijvoorbeeld theatersport of improvisatietheater kiezen (lekker Lamaatje spelen, haha!). Ik heb dit vooral in mijn tienerjaren veel gedaan en het heeft me zo ongelofelijk veel opgeleverd. Ik ben niet meer zo schijterig om een presentatie te geven of voor een groep te praten!

Plus met de juiste groep is het fantastisch om te doen!

Zingen / dansen

Zingen is eigenlijk een grote ademhalingsoefening. En ontspannend dat het is! Je hoeft echt geen Adele te zijn om lekker effe een potje te schallen. Schaf lekker Singstar aan en vermoei je huisgenoten met jouw kattengejank! Why not? 😉 En dansen is ook heerlijk. Goed voor de expressie én voor de conditie!

Last but not least? Schrijven!

Ja, moet ik nog meer zeggen? Schrijven is heerlijk. Je kan er ontzettend veel van jezelf in kwijt en je merkt al snel dat je al véél meer taalgevoel ontwikkelt. Het gaat steeds sneller en makkelijker. In schrijven zijn er ook zoveel mogelijkheden te vinden. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt!

Kortom, ik ben een grote fan van creatieve hobbies!
Heb jij wel eens een creatieve hobby gehad? Heb je daar veel aan gehad?

Facebook Comments

10 Comments

  1. yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Keukenopstelling en indeling – tips & tricks voor het samenstellen van de perfecte keuken

Een keuken uitzoeken kan een hels karwei zijn. Een bezoekje aan de showrooms is een tijdrovende klus. Daarom is het...

Sluiten