Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zondag

24

september 2017

4

COMMENTS

Blogsoap de Burgertrut #6 – Hoogverraad en dubbel overspel

Written by , Posted in BLOGSOAP De Burgertrut ep 1/10

Blogsoap de Burgertrut #6 – Hoogverraad en dubbel overspel  Maxine is in shock wanneer ze Nadine, die haar zou helpen met het ontmaskeren van vreemdganger Raymond, zoenend aantreft. Met Raymond.

Dubbel overspel

Eerdere delen gemist? Klik hier voor deel 1, deel 2 ,deel 3 , deel 4 en deel 5

Verdomme, Jim. Wat is dit nou?!” Naast dat ik boos ben en teleurgesteld ben ik gewoon stikjaloers dat een knappe meid met Raymond staat te voelen. Het voelt als dubbel overspel. Ik besef me dat ik in de problemen zit: Nadine is het zusje van een van mijn beste vrienden én ik ben eigenlijk nog hartstikke verliefd op die kloterige Wilco. Raymond. Hoe hij ook écht mag heten.

Jim kijkt moeilijk. Ik zie dat hij het er moeilijk mee heeft en dat snap ik ook. Het was zijn idee en het is zijn zusje. Maar ik neem hem niets kwalijk. Het was te proberen. “Sorry, Max, echt…” stamelt hij, “Laten we hier maar gewoon mee ophouden. Het richt alleen maar schade aan!”  Voor het eerst in jaren hoor ik hem iets verstandigs zeggen.

De volgende dag staat Jim me op te wachten bij mijn werk.

Hoi Jim!” roept Ellen, “kom je voor Maxine? Mannenadvies geven? Hahaha!” Karen is naast luidruchtig ook nog van mening dat ze zelf ontzettend hilarisch is. Ik kan haar wel wurgen op deze momenten. Op andere momenten, wanneer ze zomaar tompoezen meeneemt naar het werk bijvoorbeeld, is ze best lief. Jim kijkt ongemakkelijk. We gaan snel een café binnen. “Ik heb Nadine gesproken en haar geconfronteerd met dit alles.” Ik knik. Ik ben benieuwd. “Ze begon te huilen. Ze vond hem echt leuk en het ging vanzelf, zegt ze.” Ik haal mijn schouders op. “Ik kan hier niet zoveel mee, Jim. Laten we het maar gewoon achter ons laten.

Die avond drinken we veel.

Karen komt ook. Ze wil alles weten maar ik wil het niet nog een keer allemaal herhalen. Karen gelooft het ook allemaal niet. En zoals dat een echte vriendin betaamt is ze ook ontzettend boos. Op Nadine, op Raymond. Ondertussen heeft Nadine me allerlei apps gestuurd met spijtbetuigingen maar daar heb ik écht even geen zin in. Ik rook anderhalf pakje sigaretten weg en ik drink tot ik erbij neerval vanavond.

Maar dan gebeurt het. Ik ben aan het drinken en aan het lachen met mensen van wie ik écht hou en ineens word ik wakker geschud door een stem.

“Max.., hey. Leuk je te zien!” ik kijk op. Ik zie Karen met open mond in mijn ooghoeken staan. Als hij Karen ziet schrikt hij. Het is hem. Wilco. Raymond. Hij is erbij en hij weet het.

 

Foto: Shutterstock

 

 

Facebook Comments

4 Comments

  1. Nicolette Weijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Vakantiestress, help ik ga op vakantie
Vakantiestress – help, ik ga op vakantie!

Help, ik ga op vakantie! Klinkt lekker dramatisch en verwend he? Het is ook met een knipoog bedoeld. Ik ben...

Sluiten