Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

woensdag

3

januari 2018

21

COMMENTS

Een blog beginnen – 5 redenen om het gewoon te doen!

Written by , Posted in Lekker bloggen!

Lees jij – net als wij – ook ontzéttend graag blogs? Wil je zelf een blog beginnen maar durf je niet zo goed of weet je niet hoe je het aan moet pakken? Hier, 5 redenen om het gewoon te doen.

Dus: Een blog beginnen? Gewoon doen! Actie! 

Reden 1: Yolo

Ja. Het leven is kort. Voor je het weet ben je oud, grijs, bejaard en heb je niks meer om over te schrijven behalve de wekelijkse bingo en aanbiedingen voor Tena Lady. Dus, begin nu je nog genoeg inspiratie hebt en jij in de bloei van je leven bent, haha! Nee, even zonder gekheid, de vraag is gewoon waarom zou je die blog NIET beginnen? Je zult geen goede reden kunnen ontdekken. Het is gewoon leuk en hey, als je het niks vindt, kan je toch altijd weer stoppen?

Reden 2: Een blog beginnen om van je af schrijven

Schrijven werkt helend, echt waar. Ik wil bijvoorbeeld ooit nog een kinderboek schrijven. Een blog beginnen is een goede start en het geeft vaakt rust in mijn hoofd om bezig te zijn met een artikel! Ik houd altijd wél graag de humor in en ik kijk ook goed uit met wat ik online zet, maar ook dat is heel erg persoonlijk. Maar bedenk wel dat iedereen je kan vinden (en als je teveel deelt dus ook inzage heeft in je ‘dagboek’). Niet zo handig als je een nieuwe baan zoekt en je aanstaande baas leest dat je genitale wratten hebt. Dus, doe je ding, maar mind your privacy!

Reden 3: Verbeter je schrijfskills

Hoe meer je schrijft, hoe makkelijker het wordt. En dat is makkelijk. Gewoon, op elk vlak. Je kan ook beter met inspiratieloze momenten omgaan en dat is altijd handig. Ook voor de verjaardag van tante Jannie als je weer eens géén idee hebt wat je in godesnaam op die kaart moet pennen! Of wat dacht je van een sollicitatiebrief?

Reden 4: Je wordt creatiever op allerlei vlakken

Als je eenmaal blogt (en het ook echt leuk vindt en niet alleen gratis telefoonhoesjes, lipsticks en eventjes wil) zul je merken dat je steeds kieskeuriger wordt. Je crappy telefoonfoto’s zijn echt niet meer goed genoeg voor je blogkind! Ook qua schrijven wordt je een stuk inventiever en als je echt fanatiek bent zal je al snel het gevoel bekruipen iets ‘anders te willen’. Origineel zijn is het nieuwe zwart.

Reden 5: Er zijn geen regels

En ja! Dat is het allerleukste! Hoewel sommige onderwerpen en artikelen vaak terugkomen op veel blogs kan jij je blog he-le-maal zelf inrichten. En dat is leuheuk! Je moet HELEMAAL niks (erg leuk hoor, die ‘meer plaatsen is meer bezoekers!’ en ‘wees consequent’ en ‘maak instagramwaardige witte feeds!’- adviezen, maar een advies is een advies. Je moet niks!) en je zult merken, als je ergens blij van wordt, straal je dat uit naar je lezers!

Dus, twijfelkontjes! Gewoon doen!

En, mensen met een blog: Hoe ben jij ooit je blog begonnen?

Foto: Shutterstock

Facebook Comments

21 Comments

  1. Kim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Populair worden en andere puberperikelen – zonde van je tijd!

Populair worden is moeilijk. Als puber liep ik rond in mijn Adidaspak. Echt dikke vette facepalm hoor, als ik daar...

Sluiten