Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

woensdag

10

mei 2017

18

COMMENTS

5x favoriete blogtools – onmisbare tools voor elke blogger

Written by , Posted in Lekker bloggen!

In dit artikel een overzicht van onze favoriete blogtools die voor ons onmisbaar zijn bij het bloggen. Elke dag ontdekken wij nog handige tools en websites om onze blog te verrijken. Sommige tools besparen tijd, sommige tools leveren geld op en andere websites zijn onmisbaar bij het bewerken van je foto’s.

Dankzij deze blogtools besparen wij een hoop tijd en kunnen wij nog efficiënter aan de blog werken. Ook heeft het ons al een aantal mooie samenwerkingen mogen opleveren. Waaronder met het Hard Rock Café in Amsterdam. Heb jij nog een handige tool ontdekt onlangs? Deel hem dan hieronder in de reacties.

Favoriete blogtools – stockfoto’s en fotobewerking

Een paar maanden geleden zijn wij een samenwerking aangegaan met Shutterstock. De site staat bomvol bruikbare foto’s passend bij elk onderwerp. Soms ben ik langer bezig naar het zoeken van de perfecte afbeelding dan dat ik aan het schrijven ben. Er is zo veel keus op de site. Het maandelijkse abonnement is niet heel goedkoop maar je krijgt absoluut waar voor je geld.

Gebruik jij liever jouw eigen foto’s? Gebruik dan de gratis editor van Shutterstock. Bewerk jouw foto’s met deze handige tool. Kies een mooie filter, pas de formaten aan of doe iets anders leuks. Er zijn ook verschillende sjablonen beschikbaar waardoor de afbeeldingen perfect passend zijn voor je social media accounts zoals Pinterest en Instagram. Ik ben fan! Een simpele tool die niet heel ingewikkeld is.

Favoriete blogtools om foto's te bewerken shutterstock BurgertrutjesNL

Favoriete blogtools – de website voor foodbloggers

Ben jij een foodblogger? Deel dan al jouw recepten op MyTaste. Het is een culinaire zoekmachine die diverse websites doorzoekt aan de hand van een zoekopdracht. Meld jouw blog aan op de site en zorg dat jouw recepten beschikbaar worden in de zoekmachine. Wij krijgen erg veel bezoekers op onze site dankzij dit platform. Meld jouw blog ook aan op de Belgische site voor een nog groter bereik.

LinkPizza – geld verdienen met jouw blog

Dankzij Nicole van Everyday Life zijn Marleen en ik bekend met dit platform. De site richt zich vooral op affiliate marketing. Een van de beste tools op dit gebied. Daarnaast is er ook een Marktplaats beschikbaar voor bloggers en bedrijven. Nicole legt in dit artikel over Linkpizza uit hoe het werkt.

TIM – The Influencers Movement

Meld je aan als blogger en neem deel aan diverse campagnes. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je gaan pitchen op diverse campagnes. In het overzicht staat aan welke campagne je mee kunt doen. Soms verdien je een financiële vergoeding en soms een bartervergoeding.

Het leuke aan dit concept is dat je eigenlijk zelf bepaalt hoe je de samenwerking wilt invullen. In de pitch kun je aangeven wat jouw idee is en hoe je de samenwerking wilt gaan vormgeven. Is jouw pitch overtuigend genoeg? Dan krijg je een mail van de marketeer of het bedrijf zelf en bespreek je de laatste details.

Favoriete blogtools – OneNote, het digitale kladblok

Dit programma is beschikbaar in het Office pakket maar heeft ook een handige online versie en een app. Op het werk gebruik ik dit digitale kladblok om alles te organiseren en voor de blog geldt hetzelfde. Alle ideeën, linkjes, administratie en andere notities kun je gemakkelijk online bewaren. Geen gesjouw met notitieboekjes en je kunt er gemakkelijk foto’s en andere documenten in opslaan.

Dit zijn onze favoriete blogtools die wij momenteel gebruiken.

Ben jij al bekend met deze tools? Wat is jouw favoriete blogtool?

De afbeeldingen zijn van Shutterstock

Facebook Comments

18 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Als ik iets aan mezelf kon veranderen? Heb je even?

Als ik iets aan mezelf kon veranderen? Heb je even? Ja, oke, ik ben een soort strijder van het 'houden...

Sluiten