Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zondag

28

mei 2017

4

COMMENTS

Groene pesto met basilicum en peterselie – RECEPT

Written by , Posted in Lekker eten!

groene pesto met basilicum en peterselie

Er gaat niets boven zelfgemaakte groene pesto met basilicum en peterselie. Als je de ingrediëntenlijst bestudeert op de kant-en-klare potjes dan heb je een waslijst aan ingrediënten nodig. Maar als je de pesto zelf maakt dan heb je maar een paar ingrediënten nodig.

Een paar weken geleden heb ik mijn moestuinbakken van Elho weer gevuld met een aantal verse kruidenplantjes zoals peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn, bieslook, knoflook-bieslook en sla. Vooral de basilicum en peterselie groeien super snel. Daarom besloot ik zelf een grote pot verse groene pesto met basilicum en peterselie te maken.

Lekker op een broodje, als dip bij de borrel of maak er een lekkere pasta van.

Ingrediënten groene pesto met basilicum en peterselie

  • 2 handjes peterselie
  • 4 handjes basilicum
  • 1 teen knoflook
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 70gr. pijnboompitten
  • 75gr. Parmezaanse kaas

Bereidingswijze pesto met basilicum en peterselie

groene pesto met basilicum en peterselie

Allereerst bak je de pijnboompitten kort aan in een koekenpan op middelhoog vuur (zonder olie of boter). Als de pitten een licht kleurtje hebben dan haal je de pan van het vuur en laat je de pijnboompitten afkoelen.

Pak een ruime bak waar alle ingrediënten in passen. Doe hierin de blaadjes basilicum samen met de peterselie, het teentje knoflook, de Parmezaanse kaas, pijnboompitten en twee eetlepels olijfolie pureer totdat je een gladde massa hebt.

Voeg als laatste een snufje peper en zout toe. Eventueel kun je nog wat extra olie toevoegen. Serveer je het door de pasta? Maak de pesto dan wat dunner met olijfolie. De pesto kun je een paar dagen afgesloten in een pot in de koelkast bewaren.

Bij ons is de pesto al snel op! Als ik een pot verse groene pesto heb gemaakt dan smeer ik het overal op. Op mijn broodje tijdens de lunch, door de salade of op een toastje.

En het is dus onwijs makkelijk om zelf te maken.

Eetsmakelijk!

Maak jij weleens zelf pesto of koop je het liefst een kant-en-klaar potje?

Facebook Comments

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Soms heb ik gewoon niets te zeggen. En dat is helemaal niet erg!

Ken je dat? Van die feestjes waar altijd wel een paar mensen zijn die de óren van je hoofd kletsen....

Sluiten