Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

maandag

7

augustus 2017

16

COMMENTS

Waarom anderen naar beneden halen niemand helpt

Written by , Posted in Lekker persoonlijk!

Waarom iemand naar beneden halen niemand helpt – Het is zo lekker makkelijk he? Die irritante collega, die vervelende tante, die bloedhond van een buurman. Maar guess what? Van iemand naar beneden halen heeft nog nooit iemand zich écht beter gevoeld.

Soms is het heerlijk. Een dikke roddel over iemand waar je je kapot aan irriteert. En laten we wel wezen, sommige mensen zijn dan ook bloedverziekend irritant. Maar helpt dat mee aan jouw frustratie? Hell no. Roddelen over diegene betekent dat de persoon in kwestie door je hoofd blijft gaan. Beter is negeren. Dat is voor iedereen lekker rustig, ook al lijkt het in eerste instantie geen makkelijke opgave.

Iemand naar beneden halen..Waarom doen we dit eigenlijk?

Ik ga echt geen mooi weer spelen. Ik roddel ook wel eens. Of ik moet even ventileren als iemand het bloed onder mijn nagels vandaan haalt. Maar om nou te zeggen dat ik me daarna fantastisch voel? Not really. Ik erger me alleen maar aan dingen waar ik me al aan ergerde. Door te roddelen vergroot ik mijn eigen ergernis alleen maar omdat ik er continu mee bezig ben. Wil ik niet meer!

Jaloezie

Natuurlijk zijn we ook wel eens jaloers op iemand. Maar helpt het dan om iemand naar beneden te halen? Als ik iemand supernegatief over een ander hoor praten – constant dan – dan ga ik me meer irriteren aan degene met die woordendiarree dan aan degene over wie het gaat. Eigenlijk heb je er dus alleen jezelf mee. Jaloers zijn heeft geen enkel nut.

Dus ja..

Ik heb besloten dat ik iets nuttigers ga doen met mijn tijd en energie. Me richten op mijn eigen doelen en toekomst. Die zélf zo glansrijk mogelijk maken en wat anderen doen mogen ze van mij eigenlijk lekker zelf weten.

Maar hoe dan?

Zelf probeer ik zoveel mogelijk mijn schouders op te halen als iemand iets doet of zegt waar ik me kapot aan irriteer. Als het écht over mijn grens gaat probeer ik er wat van te zeggen. Rustig.

En als het niet belangrijk genoeg is? Dan doe ik een Elsaatje. Let it go!

 

Foto: Shutterstock

 

Facebook Comments

16 Comments

  1. yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Life hacks met WD-40 - schoonmaaktips BurgertrutjesNL
5x Life hacks met WD-40 – het wondermiddeltje voor in huis!

Voor elk (schoonmaak)klusje is er wel een reinigingsmiddel te koop. Denk aan de flesjes van HG, de dure potjes om...

Sluiten