Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zaterdag

4

maart 2017

11

COMMENTS

Ik blijf kwakkelen – griep en snot? Not so hot.

Written by , Posted in Lekker persoonlijk!

Ik blijf kwakkelen. Misschien hebben jullie gemerkt dat ik wat minder actief ben geweest op en rondom het internet. True. Griep got me hard time. En toen werd ik verkouden. Snot is zo vies.

Ik blijf kwakkelen – griep en snot – not so hot.

Inmiddels loop ik de afgelopen anderhalve week rond met een sluimerende verkoudheid die varieerde van sloten snot uit mijn neusgat tot een hese hijglijn stem. En die vermoeidheid. Alsof je het even allemaal niet ziet zitten. Volgende week schijnt de zon vást weer maar voor nu ben ik uitgeput.

Ik moest mijn mandarijnenverslaving even staken

En dat was echt naar. Vorige week ging ik kaaaapot aan de keelpijn. Maar echt, het was bijna een mannengriep (sorry schatje!). Het leek alsof er veertien samuraizwaarden in mijn keelamandelen aan het prikken waren. Man man man, zou Rob Geus zeggen. En ja. Dan kan je geen mandarijntjes eten. Van dat sap ga je dan krijsen als een big.

Mijn bloginspiratie was zero

Alsof ik het voelde aankomen heb ik de week voordat ik ziek werd twee weken vooruit gewerkt. Gelukkig stonden alle artikelen al klaar dus.

Vandaar dat ik nu dan ook een verhaaltje typ over mijn inwendige groene snotvriendjes. Jonna was daarnaast in Dubai dus ik moest de blogkar even alleen trekken. Uhhh, pittig! Respect voor alle solobloggers die nagenoeg elke dag iets online knallen hoor. Ik ben héél blij dat wij met zijn tweeën zijn en de tijd kunnen verdelen samen.

Gelukkig is Jonna nu weer terug. Ik ben overigens ook aan de beterende hand hoor, maar als je je zo lam en wollig voelt kan je alleen maar blogs bedenken over slapen, bedden, beddengoed en een warme douche. Niet echt leesvoer dus.

Nou ja, that being said, het gaat dus weer beter!

En binnenkort komt er gewoon weer awesomeness en fairydust uit mijn neus en mond in plaats van snot en slijm. Deze winter was het hartstikke raak met de bacillen in mijn geval. Deze laatste keer ben ik gewoon naar mijn werk gegaan omdat ik me vorige maand al ziek had gemeld met de griep. Pittig, pittig. Het mooie weer komt er hopelijk snel aan, dan heb ik nergens last van.

Mijn ongebruikelijke grieptips?

  • Zeiken, kreunen en puffen alsof je de mannengriep hebt. Ik snap nu waarom mannen dit doen jongens. Het lucht nog meer op dan na een uur je plas ophouden eindelijk een wc vinden.
  • Grey’s Anatomy kijken. Er zijn altijd mensen met uitpuilende ingewanden of parasieten ofzo. Dan is je griepje niet meer zo gangster.
  • Er bestaat hoestsiroop met dropsmaak. Tien keer beter dan de ‘normale’ variant die smaakt alsof er 15 wespen in hebben lopen kakken.
  • Ga naar bed als je door je hoefjes zakt. Maar echt. Slaap is het beste medicijn!

Zijn jullie dit seizoen geveld door de griep?
Heb jij nog lekkere grieptips?

Enne …PS … GLAD TO BE BACK!

 

Foto: Shutterstock

 

 

Facebook Comments

11 Comments

  1. Nicolette weijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
overstappen loont
Overstappen loont – op zoek naar een nieuw telefoonabonnement

Een paar maanden geleden is mijn Samsung Galaxy S6 gesneuveld. Scherm is kapot gegaan en door een wereldwijd leveringsprobleem is...

Sluiten