Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

donderdag

10

augustus 2017

13

COMMENTS

Toekomstdromen – ik wil een kinderboek schrijven!

Written by , Posted in Lekker creatief!

31 jaar ben ik nu maar ik heb het idee dat er nog zóveel meer uit het leven te halen valt.  Ik wil bijvoorbeeld graag een kinderboek schrijven. En daar ga ik hard voor werken.

Dat klinkt wel een beetje ambitieus he.. maar ik heb het nu bedacht. Ik ga een kinderboek schrijven. Ik heb zoveel fantasie en verbeeldingskracht die nu ergens in een dode hoek van mijn hersenen zwerft. Door het bloggen komt dat er steeds meer uit en ik ga ervoor.

Een kinderboek schrijven. Hoe ik dat ga aanpakken..

Een kinderboek schrijven voor dummies please. Allereerst moet ik eerst nog wat verzinnen. Een mooi onderwerp, gekke werelden, mooie personages. Ik ben al helemaal enthousiast. Als kind las ik vroeger het ene boek naar het andere uit. Mijn lievelingsschrijver was Roald Dahl. Dat is ie eigenlijk nog steeds. Die verhalen waren lekker absurd en gek en alles kon.

Ik weet in elk geval al wat het niet wordt..

En dat is iets realistisch. Mensen als Carry Slee en co kunnen dat véél beter dan ik en ik wil juist de fantasie prikkelen. Ik weet nog dat ik als klein meisje hele werelden had bedacht bij de chocoladefabriek van Sjakie. En ik zag voor me hoe de Oempa Loempa´s eruit zagen. Als je zoiets kan bereiken..dat is fantastisch!

Illustraties

Een kinderboek schrijven alleen al is lastig maar ik wil ook zelf in charge zijn over het illustratie gedeelte. Als het even kan wil ik ook zelf gaan illustreren. Ik moet nog even gaan oefenen met tekenen, want ik krijg al een jaar geen fatsoenlijke tekening uit mijn vingers. Maar als ik iets wil gaat het mij lukken dus dat gaat vast goedkomen. Ook al is het maar een mooie cover illustratie!

Wow. Ik heb het uitgesproken.

En dat is al heel wat. Ik hoop met mijn hele hart dat ik de inspiratie krijg en een mooi, levendig boek in elkaar gezet krijg. En anders ben ik weer een ervaring rijker, maar daar gaan we natuurlijk niet vanuit.

Hebben jullie al eens een boek geschreven of iets in die trant? Ik ben zeer benieuwd naar tips en ervaringen!

I´ll keep you posted!

 

Kopfoto / Shutterstock

Facebook Comments

13 Comments

  1. yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Creatieve hobbies en waarom ze goed voor je zijn – get creative!

Creatieve hobbies en waarom ze goed voor je zijn - get creative! Zoek je een hobby? Probeer eens iets creatiefs....

Sluiten