Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

vrijdag

10

november 2017

19

COMMENTS

Klagen over bloggen – Ineens was ik geworden waar ik een hekel aan had

Written by , Posted in Lekker bloggen!

Klagen over bloggen – Ineens was ik geworden waar ik een hekel aan had – Een tijdje terug schreef ik over mijn blogdipje. Het was echt een soort Blog-PMS. Niks was goed en niemand kon helpen. Dat is nu gelukkig weg, omdat ik hélemaal anders tegenover bloggen sta. Ik neem alles gewoon niet zo serieus meer want ik was op weg een zeikwijf te worden.

Klagen over bloggen..het gebeurt dagelijks. En ik had me voorgenomen hier nooit aan mee te doen. Maar ja. Zeg nooit nooit he?

Waarom ik ben begonnen met bloggen..

Daar begon het dus. Simpelweg vanuit een liefde voor schrijven. En dat ben ik gelukkig niet uit het oog verloren hoor, want ik tik nog steeds écht met veel plezier. Alleen die inspiratie he? Wij gooiden elke dag een artikel online. En op een gegeven moment voel je dan druk. Het is iets geks, want het is je hobby. En bij je hobby zou je toch geen druk moeten voelen? Nee. Dus ben ik gestopt met elke dag posten. Maar eerst ging ik uitgebreid online klagen.

Ineens was ik geworden waar ik een hekel aan had.

Ja. Laten we het maar noemen zoals het is. Ik was op mijn blog en op social media even lekker aan het klagen over hoe vervelend bloggen wel niet was. En dat vind ik dus bij anderen nooit leuk om te lezen. Ik denk dan: Ja joh, get over it, er zijn ergere dingen. Ga een wandeling maken, eten met vrienden en wijn drinken! En nu deed ik het zelf ook. Iets met minder snel oordelen of zoiets, haha! Op de een of andere manier voelde ik me verplicht om lezers te laten weten waar ik mee zat. En daar is je blog ook voor, je gevoelens uiten. Maar hebben die mensen daar echt een boodschap aan?

Ineens had ik door hoe snel je iets online knalt..

En daar schrok ik een beetje van. Ik ben altijd vrij voorzichtig met mijn vuile was buiten hangen op internet, want ik ben mij ervan bewust dat iedereen in mijn kring dat kan lezen. Nu zijn gedachten en twijfels over je blog natuurlijk niet héél schadelijk voor je imago (tenzij je met ziektes gaat schelden ofzo) maar dan gaat het wél makkelijker van kwaad tot erger. En daar heb ik geen zin in!

Positive vibes!

Klagen over bloggen doe ik nog wel, maar gewoon tegen Jonna. Haha! Partner in crime. Af en toe zullen er heus nog wel eens periodes zijn dat ik me afvraag wat ik wil met de blog (ik weet dat soms nu eenmaal niet zo goed)  maar daar val ik mezelf dan maar mooi mee lastig! Het plezier in bloggen is nu ik mezelf minder verplichtingen heb opgelegd eigenlijk gewoon weer op het oude niveau, en daar gaat het mij om! 🙂 

Oh, en dit is helemaal geen dis naar mensen die wel eens zo’n blogje hebben geplaatst hoor. Ik bedoel, ik ben er zelf 1 van. Want ik kan me dus helemaal voorstellen dat je daar eens lekker behoefte aan hebt 😉

Hebben jullie ook wel eens een klaagzang online gegooid waarvan je later dacht OEPS? 🙂

Foto: Shutterstock

Facebook Comments

19 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
inspiratie voor het kerstdiner
Preisoep met rookworst en uitgebakken spekjes – RECEPT

Geen zin om vanavond lang in de keuken te staan? Probeer dan eens dit recept voor preisoep met rookworst. Voedzaam,...

Sluiten