Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zondag

6

augustus 2017

9

COMMENTS

5x Life hacks met WD-40 – het wondermiddeltje voor in huis!

Written by , Posted in Lekker Burgerlijk!

Life hacks met WD-40 - schoonmaaktips BurgertrutjesNL

Voor elk (schoonmaak)klusje is er wel een reinigingsmiddel te koop. Denk aan de flesjes van HG, de dure potjes om vlekken in kleding te verwijderen en ga zo maar door. Voor je het weet puilen je kasten uit met deze zogenaamde wondermiddelen. Tijd dus om een aantal handige life hacks met WD-40 met jullie te delen. Dag dure flesjes, hallo multifunctioneel wonderbusje!

Veel schoonmaakmiddelen en andere flesjes en busjes zijn multi-inzetbaar in en om het huis. Eerder deelden wij al een aantal handige life hacks met een vaatwastablet. En een aantal tips en tricks om je huis schoon te houden met baking soda en schoonmaakazijn.

Maar we hebben nog veel meer handige flesjes in de kast staan. Zo ook het busje WD-40! Te koop voor een paar euro bij de Action.

5x handige life hacks met WD-40

Maak al het RVS in huis weer bling bling!

life hacks wd-40

Onze ingebouwde oven, magnetron, afzuigkap en kookplaat zijn van RVS. Prachtig, maar schoonmaken is soms nog wel een frustrerend klusje. Eerst ging ik aan de slag met spuitbussen van HG. Helaas kreeg ik het apparatuur niet streeploos schoon (kan ook aan mijn schoonmaaktechniek liggen, of hebben jullie hier ook last van?). Maar toen kreeg ik de tip van iemand om eens met een busje WD-40 aan de slag te gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Spuit een beetje van het spul op een stukje keukenpapier en wrijf hiermee het RVS in. Je ziet het direct gaan glimmen en alle strepen verdwijnen. Een andere fijne bijkomstigheid is dat bij de volgende poetsbeurt het vuil veel makkelijker verwijderd kan worden.

Sticker en lijmresten verwijderen – Life hacks met WD-40

Hoe frustrerend is het als je een sticker ergens af wilt halen en de helft van de sticker blijft achter? Vanaf nu kun je binnen een paar seconden stickers verwijderen van je mooie spulletjes. Of gebruik het om glazen potjes te hergebruiken, zoals die van HAK. Spuit een beetje op de sticker en poets met cirkelvormige bewegingen de sticker voorzichtig los.

Vlekken verwijderen uit tapijt met WD-40

Wij hebben thuis geen tapijt, dit zou bij ons niet lang overleven. Heb jij wel tapijt in huis? Wist je dat je met een beetje WD-40 de meeste vlekken eruit kan toveren? Spuit een beetje WD-40 op de plek (niet te enthousiast) en laat het ongeveer vijf minuten intrekken. Daarna kun je de vlek deppen met een spons en warm water. Herhaal een paar keer totdat de vlek weg is en laat het tapijt opdrogen.

WD40 het wondermiddel tegen stift en krijtvlekken op de muur

Life hacks met WD-40

Wij hebben geen kids in huis, dus de kans dat onze muren gebruikt worden als kleurplaat is erg klein. Maar kom jij er ineens achter dat de muren beklad zijn met stift en krijt? Dan helpt dit busje jou uit de brand. Spuit er een beetje WD-40 op en neem het af met een vochtige, schone doek.

Life hacks met WD-40 – kauwgom verwijderen als een baas

En dan de laatste hack die ik eerder had moeten weten, verwijder kauwgomresten uit haar, kleding en tapijt met een beetje van dit spul. Spuit het op de kauwgum en je kunt het stuk kauwgom makkelijker verwijderen zonder blijvende schade.

Gebruik jij weleens van bovenstaande life hacks met WD-40?

Een aantal afbeeldingen zijn van Shutterstock

Facebook Comments

9 Comments

  1. yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Originele blog – hoe houd je je blog nou origineel en val je op?

Originele blog - hoe houd je je blog nou origineel en val je op? Door de blogbomen het bos niet...

Sluiten