Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

dinsdag

5

september 2017

5

COMMENTS

Maaltijdsalade met tonijn – RECEPT

Written by , Posted in Lekker eten!

maaltijdsalade met tonijn, recept burgertrutjesNL

Soms heb je geen zin of tijd om lang in de keuken te staan. Dan is deze maaltijdsalade met tonijn een goede uitkomst. Een lichte maaltijd die je kunt combineren met een stuk kaas-uienbrood of stokbrood. Deze salade is binnen tien minuten klaar dus een perfecte maaltijd voor een doordeweekse avond. Eetsmakelijk!

Het komt een paar keer per week voor dat Kevin laat thuis is van het werk en al onderweg heeft gegeten. Omdat ik in Amsterdam werk en aardig wat files moet trotseren elke dag komt het geregeld voor dat ik pas tussen zeven en acht thuis ben. En dan heeft deze meid geen zin meer om uren in de keuken te staan. Soms bereid ik in het weekend meerdere maaltijden die ik doordeweeks kan opwarmen maar vaak kies ik op deze dagen voor een maaltijdsalade.

De meeste ingrediënten heb ik altijd wel in huis en het is lekker snel klaar. Soms eet ik er en broodje bij. Dit recept is veel lekkerder dan de kant-en-klare salades uit de supermarkt. De combinatie van de zure augurkjes, romige tonijn met mayonaise en ketchup en frisse appel vind ik erg geslaagd.

Ingrediënten maaltijdsalade met tonijn

  • 1 blikje tonijn in zonnebloemolie
  • 2 trostomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 appel
  • ½ zakje veldsla
  • 10 mini augurkjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel ketchup
  • Snuf peper
  • Snuf zout

Bereidingswijze maaltijdsalade met tonijn

maaltijdsalade met tonijn, recept burgertrutjesNL

Laat de tonijn uitlekken. Snijd ondertussen de bosui in ringen en de appel in kleine stukjes. Meng de appel, bosui, mayonaise, ketchup en tonijn in een apart schaaltje en breng op smaak met een snuf zout en peper.

Pak een bord en verdeel de veldsla en de augurkjes op het bord. Snijd de tomaat in reepjes of blokjes en verdeel over de sla.

Als laatst schep je het tonijnmengsel over de salade, en je maaltijdsalade met tonijn is klaar! Geen ingewikkelde fratsen, binnen een paar minuten is je voedzame maaltijd klaar om op te eten.

Eetsmakelijk!

Eet jij weleens een zelfgemaakte maaltijdsalade?

Facebook Comments

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
10 nutteloze feitjes over mij die je niet echt wil weten! (maar ik doe ’t toch!)

10 nutteloze feitjes over mij die je niet echt wil weten! (maar ik doe 't toch!)  Dat ik een sneakerfan, nerd...

Sluiten