Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

vrijdag

12

mei 2017

8

COMMENTS

Homemade makreelsalade – lekker op een toastje of op brood – RECEPT

Written by , Posted in Lekker eten!

Recept makreelsalade zelf maken borrelhapje zonder pakjes en zakjes. Makkelijke vissalade BurgertrutjesNL

Een tijd terug ontdekte ik dat het super simpel is om zelf makreelsalade te maken. Bijna alle ingrediënten heb je vaak wel in huis. Nu alleen nog een verse makreel scoren bij de visboer of op de markt.

Er gaat niets boven een zelfgemaakte salade voor op brood of op een toastje. Eerder deelde ik al het recept voor zelfgemaakte eiersalade en het recept voor huisgemaakte tonijnsalade, een kopie van het recept van La Place.

Deze makreelsalade smaakt lekker op een toastje bij de borrel of op een broodje. De moeilijkste opgave aan dit recept is het kopen van een verse, gerookte makreel.

Kenmerken verse makreel

  • De vis moet stevig aanvoelen
  • Hoe meer de huid glimt, hoe verser de makreel
  • De vis mag niet stinken

Verse makreel is eenvoudig te herkennen. De vis voelt stevig aan, ruikt fris, heeft een glimmende huid en heldere ogen. Ook de kleur zegt iets over de versheid van de vis. Hoe mooier het blauwgroene kleurenpallet, hoe verser de makreel

Ingredienten verse makreelsalade voor op brood of  bij een toastje

  • 1 gerookte makreel
  • 1 eetlepel ketchup
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Snufje citroenpeper (mag ook gewone peper zijn met een beetje citroensap
  • Snufje zout
  • Halve theelepel milde paprikapoeder
  • 1 bosui

Bereidingswijze makreelsalade

Maak de makreel schoon en zorg dat alle graatjes verwijderd zijn. Doe de schoongemaakte vis in een schaaltje.

Meng de vis samen met de mayonaise, ketchup, citroenpeper, zout, paprikapoeder en de bosui. Proef of de salade goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat extra paprikapoeder, zout of peper toe.

That’s it! Serveer de salade op een toastje of een wit bolletje met verse sla. De salade kun je ongeveer 1-2 dagen in de koelkast bewaren in een goed afgesloten bakje.

Serveer de salade op een rond Turks brood met wat sla en plakjes komkommer en je hebt de allerlekkerste sandwiches tijdens de lunch.

Eetsmakelijk!

Wat is jouw favoriete vissalade?

Facebook Comments

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Help! Mijn hond heeft immuungemedieerde polyarthritis!

Toen ik vorige keer over mijn hond schreef had ik niet verwacht dat het zo lang nog slecht met haar...

Sluiten