Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zondag

11

maart 2018

14

COMMENTS

Meer bezoekers via Pinterest – de beste tips op een rij!

Written by , Posted in Lekker bloggen!, Van alles

Meer bezoekers via Pinterest, meer blogverkeer, tips pinterest Burgertrutjesnl

Tegenwoordig is er mega veel keuze uit de verschillende soorten Social Media waar je jouw artikel, foto of gebeurtenis op kan delen met je volgers. Maar levert het ook wat bezoekers op voor jouw blog? Instagram heeft voor ons geen grote invloed op de bezoekersaantallen maar Pinterest is een van onze beste kanalen. Per maand hebben wij ongeveer 3.500 unieke bezoekers via Pinterest en dit aantal blijft maar groeien. In dit artikel geven wij jou een aantal tips om meer bezoekers via Pinterest naar je website te generen. Heb jij nog een onmisbare tip? Deel hem dan in de comments.

Pinterest kun je het beste omschrijven als een online moodboard of plakboek. Per onderwerp kun jij jouw favoriete artikelen, foto’s en quotes delen. Inspiratie nodig voor een feestje, verjaardag, het avondeten of voor een nieuwe make-up look? Pinterest is the place to be.

Rome is niet in 1 dag gebouwd, en dit geldt ook voor je Pinterest account. Blog je al wat jaartjes en heb je Pinterest niet echt goed ingezet voor je blog? Dan is er best wat werk aan de winkel om alles te herorganiseren maar dit resulteert al snel in meer bezoekers naar je website. Oftewel, het is echt wel even de moeite waard om er wat uurtjes aan te besteden. Wij zijn drie maanden geleden begonnne met het herorganiseren van ons account en we krijgen al 10 keer meer bezoekers op onze blog dan voorheen. Het is dus echt wel even de moeite waard om er voor te gaan zitten.

Maak een account aan en ontvang meer bezoekers via Pinterest

Om je bezoekers te verhogen naar je website adviseer ik je een zakelijk account aan te maken. Nu kun je ook jouw website koppelen aan je account, statistieken inzien en nog veel meer. Heb jij al een account? Via deze link kun je jouw Pinterest account makkelijk omzetten naar een zakelijk account.

Zodra je account aangemaakt is kies je een scherpe, opvallende profielfoto. Ook een krachtige omschrijving mag natuurlijk niet ontbreken. Maak kort en krachtig duidelijk wie jij bent, wat je bezoekers kunnen verwachten en waar jouw interesses liggen. Dit maakt jouw profiel professioneel, aanspreekbaar en persoonlijk.

Borden maken op Pinterest

Zorg dat de borden die je aanmaakt op Pinterest een goede omschrijving hebben met keywords. Probeer te bedenken op welke borden jouw doelgroep gaat zoeken en rangschik ze hiernaar. Op ons account zie je een voorbeeld hoe wij de borden hebben ingericht.

Maak voor al je blogartikelen van je eigen website een apart bord aan. Geef de pin op dit bord de juiste omschrijving mee en repin het artikel naar je andere borden. Zoals bijvoorbeeld een recept, deze pin ik eerst op ons ‘Burgertrutjes’ bord en vervolgens repin ik het naar andere borden zoals ‘eten en drinken’.

Vul bij elke pin een juiste omschrijving in

Pinterest wordt door Google en andere websites ook als zoekmachine gebruikt en de bezoekers van de app/site zoeken ook op keywords dus het is van groot belang om een juiste omschrijving mee te geven, vooral bij jouw eigen pins. Dit is een beetje hetzelfde als de keywords die je aan je artikel meegeeft. Op deze manier zorg je ervoor dat het artikel goed naar voren komt in de zoekmachines. Maar zorg wel dat het concreet blijft en passend bij de foto of het artikel.

Meer bezoekers via Pinterest – alles draait om de juiste afbeelding

Zorg dat je bij jouw artikel, recept of DIY project een scherpe foto hebt met een duidelijke omschrijving of zelfs een omschrijving of call to action in de foto. De foto is het eerste wat Pinterest-gebruikers zien en op basis daarvan beslissen ze of ze door klikken naar jouw account of website. Ohja en verticale afbeeldingen scoren ook weer beter dan horizontale afbeeldingen. Jouw afbeelding is als het ware de etalage voor je blog dus zorg dat deze aantrekkelijk, pakkend en aansprekend is. Zo heb je ook een veel grotere kans dat jouw pin viral gaat.

Pinnen als een baas!

En als je dan je account heringericht hebt dan is het belangrijk om veel en vaak te pinnen. Wordt een actieve gebruiker, pin jouw eigen artikelen en repin nog meer artikelen van anderen. Hoe meer je pint hoe actueler en waardevoller je gerankt wordt door Pinterest waardoor je ook weer hoger in de zoekresultaten uitkomt. Maar wat is dan veel pinnen? Ik probeer rond de 50-75 artikelen per dag te repinnen en ongeveer 2 artikelen van ons zelf te pinnen.

En als laatste, meld je aan bij een van de Groepsborden

Net als op Facebook zijn er op Pinterest diverse groepsborden te vinden waar je jouw artikel kan delen. Altijd handig om hier gebruik van te maken! En zo kom je ook nog eens in contact met andere bloggers.

Na een paar maanden kunnen wij oprecht zeggen dat Pinterest een van onze belangrijkste platforms is geworden ter ondersteuning van onze blog. Wij zijn groot fan!

Ben jij al actief op Pinterest? Hopelijk kun je met bovenstaande tips meer bezoekers via Pinterest generen naar jouw website.

Afbeeldingen: shutterstock
Facebook Comments

14 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
90’s kid – De tekenen dat je er één bent! Liefde voor flippo’s en Harry de Hengst!

YO 90'S KID! "Het leven begint pas bij 30!" roepen ze dan. Nou, doe mij de jaren 90 maar terug....

Sluiten