Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zondag

26

november 2017

18

COMMENTS

Meer privacy – is dat nog wel mogelijk met al die ‘social’ media?!

Written by , Posted in Lekker persoonlijk!

“Hallo??” … “?” .. Het standaard dwingende antwoord nadat je 2 uur nadat de blauwe ‘gelezen’ vinkjes zichtbaar waren op Whatsapp niet hebt gereageerd. Ik ben al die controle zó zat! Ik wil meer privacy!

Meer privacy

Ik heb behoefte aan meer privacy. Maar vooral aan minder controle. Dat ik een bericht heb gelezen maar dat ik min of meer gedwongen wordt om te antwoorden, ook als ik daar geen zin in heb. Dat is super vervelend. Zelfs als ik de vinkjes uit zet heb ik nog het gevoel ‘gecontroleerd’ te worden. Ik ben er zelfs wel eens door vrienden op aangesproken. “Nou, jij antwoordt ook niet..” Nee. En dat is niet omdat ik je niet mag, maar omdat ik gewoon even lekker tijd voor mezelf wilde. Neem het vooral niet persoonlijk, want zo bedoel ik het ook niet. Negen van de tien keer heb ik in mijn hoofd al wel geantwoord, overigens 😉

Facebook

Dan is er nog Facebook. Elke keer weer overweeg ik mijn account te droppen maar ik heb er veel mensen uit mijn tijd in Griekenland en mensen die ik ken van vakantie opstaan. Die contacten vind ik waardevol maar omdat ze ver weg wonen is het via Facebook lekker makkelijk om contact te houden. Dat is gewoon top en daarom is mijn accountje nog gewoon in de lucht. Ik ben wel gestopt met bullshit verhalen op Facebook. En ik ben er wel achter dat half Facebook liegt.

Vroeger postte ik alles wat in me opkwam. Dat is mijn geest, die werkt zo. Lekker onzin, leuke grapjes, geinige plaatjes, goeie muziek. Want oh, er is zoveel moois op de wereld om te delen! Maar tegenwoordig weet iedereen in je lijst wat je doet, waar je was en is een “Hoe was je weekend?”-gesprek op maandag op het werk eigenlijk niet meer nodig. Dat is toch vet jammer?

Je mag geen huismus meer zijn

Het lijkt wel of je geen huismus meer mag zijn. Vriendschappen veranderen gewoon in de loop der tijd. Met de mensen die ik graag zie spreek ik écht nog wel af, al is dat niet wekelijks en in veel gevallen ook niet eens maandelijks. Soms wil ik gewoon lekker in huis hangen en niets hebben in mijn weekend (behalve Netflix en Thuisbezorgd.nl).  Ik heb nu tot begin februari 1 vrij weekend over. Als ik dat nu zo lees vind ik dat eigenlijk ZO niet normaal! 1 weekend waarin er niets gepland staat. Dat vind ik best heftig, want ik hecht veel waarde aan mijn eigen rust. Nu zijn het wél allemaal leuke dingen en met mensen die ik graag zie (familie, vrienden, concerten, musical) maar het is wél ontzettend druk.

En juist daarom heb ik geen zin om in de vrije tijd díe ik heb ook nog 12 whatsappgesprekken bij te houden. Dus bij deze:

It’s not you. It’s me.

Heb jij last van ‘social media controle’? Wil jij ook liever de jaren 90 terug met haar mooie groene telefooncellen? 😉

 

Kopfoto: Shutterstock

Facebook Comments

18 Comments

  1. Yvonne
  2. yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Cadeautips voor hem online goedkoop shoppen
Cadeautips voor hem – shop voordelig tijdens Black Friday!

Black Friday is booming! De trend is nu echt officieel overgewaaid naar Nederland. En vandaag is het dan zover, eindelijk...

Sluiten