Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

woensdag

8

november 2017

15

COMMENTS

Niet weten wat je wil & volwassen zijn. Welcome to adult life!

Written by , Posted in Lekker persoonlijk!, Lekker random!

Ik heb een man, een hond, een fijn huis en een vaste baan. Elke maand kom ik prima rond, ik ben blij en ik heb lieve mensen om mij heen. En toch twijfel ik soms. Niet weten wat je wil is stom, helemaal als je de dertig al bent gepasseerd.

Je zou mij impulsief kunnen noemen.

Ik bedenk elke keer weer wat nieuws. En de ene keer voer ik het wat beter uit dan de andere keer. En dan ben ik wel iemand van uitersten hoor, haha! De ene week geef ik me de pleuris uit aan kleding en allerlei meuk die ik niet nodig heb, de andere week besluit ik om te besparen. En zuinig te doen. Weekgeld te pinnen, alles. (Even for the record: dat bevalt me echt heel goed en heeft me structuur gegeven!) Kortom: ik verzin elke keer weer wat nieuws om mijn leven optimaal te verbeteren!

Zelfs als ik Ik Vertrek kijk, krijg ik kriebels!

Als ik miljonair was was ik allang geëmigreerd. Zelfs na het zien van die stellen in Ik Vertrek. Haha, niemand die je verstaat en toch nog gewoon doorknallen omdat je een droom hebt. Daar heb ik onwijs veel respect voor maar ik zou het nooit kunnen, mijn zekerheid opgeven. Daarnaast is het állemaal geidealiseerd. Toen ik alleen naar Kreta was heb ik ook ontzettend veel gezien. Het heerlijke gastvrije leven vooral. Maar de mensen daar moeten keihard werken en hebben dan nog maar een derde van een gemiddeld Nederlands salaris…heftig!

Volwassen zijn is echt kak.

Wow. Vroeger werd alles voor je gedaan en hoefde je niks in te calculeren. Geen onverwachte rekeningen of reorganisaties ofzo, haha! Je had gewoon een Liga in je tas en je ging naar school. En daarna ging je spelen. Gewoon doen waar je zin in had. Helaas is het uit met al die fun and games. Janken!

Verlies in elk geval je innerlijke kind NOOIT uit het oog! <3

Volgens mij zijn we ook gewoon verwend.

Ik bedoel, vroeger had je niet zoveel keuze. Niemand werd gestimuleerd zijn of haar droom achterna te gaan. Je moest gewoon werken want de rekeningen moesten betaald. Niks geen leuke kekke functies, niemand wist wat een CEO was. Bijna geen enkele meid van mijn leeftijd dacht er 50 jaar terug aan even een BVtje in te schrijven bij de KVK…
Of wat dacht je van huizen? Men verhuist tegenwoordig vaker dan de gemiddelde circusartiest. Een huis moet niet alleen functioneel zijn maar ook VT Wonen-waardig. Volgens mij is onze generatie knap verwend maar wel met als gevolg dat we uit veel te veel kunnen kiezen en daardoor niet weten wat we willen!

Overal ligt druk op!

En ook dat is 2017. Alles moet perfect. Je moet een koophuis hebben, kinderen, een dikke auto voor de deur (het liefst twee..), een baan die zowel goed betaald als waar je voldoening uit haalt.. maar maakt dat echt gelukkig? De dingen die mij gelukkig maken zijn klein: knuffels, gezelligheid, liefde. Op mijn werk vind ik het vooral belangrijk dat ik het kan vinden met mijn collega’s. Misschien moet ik die prestatiedruk gewoon van me af schudden en verder gaan met waar ik al aardig op weg mee was: gelukkig zijn.

 

Foto: Shutterstock

Facebook Comments

15 Comments

  1. Nicolette Weijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
pompoensoep met spekjes - recept flespompoen
Pompoensoep met spekjes – RECEPT

We kunnen wel zeggen dat de herfst nu echt begonnen is. Het is weer pompoenseizoen dus tijd om een heerlijk...

Sluiten