Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zaterdag

5

augustus 2017

17

COMMENTS

Originele blog – hoe houd je je blog nou origineel en val je op?

Written by , Posted in Lekker bloggen!

Originele blog – hoe houd je je blog nou origineel en val je op? Door de blogbomen het bos niet meer zien. Er zijn zoveel blogs dat we steeds meer moeite moeten doen om met iets origineels te komen om een béétje de aandacht te trekken. Maar man, hoe doe je dat?

Originele blog – hoe houd je je blog nou origineel en val je op?

Laten we vooropstellen dat ik geen expert ben. Anders was deze blog wel mijn inkomstenbron en was ik rijk en schreef ik nu mijn artikel vanaf een strand in een tropisch gebied. Maar ik heb wel mijn ideeën over hoe je het leuk en origineel houd.

Schrijf je eigen content

Een originele blog is originele content. Zo simpel is het. Een advertorial is leuk hoor, maar denk goed na of het binnen jouw identiteit past.

Ontwikkel een schrijfstijl en wees persoonlijk

Ja, oke. Dit klinkt cliché. Maar het is écht waar. Stel, er zijn 10 bloggers die dezelfde bodylotion reviewen en dit eigenlijk heel neutraal doen. Oordeel, prijs, enzovoorts. Leuk, maar als ik dan voor de derde keer een artikel over die bodylotion voorbij zie komen haak ik af, of ik moet echt verschillende meningen willen lezen. Tenzij je zó leuk schrijft dat ik elk artikel van je wil lezen omdat je er altijd jouw persoonlijkheid en dosis humor ingooit!

Doe een iets helemaal anders

Het blogwereldje lijkt zo gekaderd.  Reviews, een Outfit of the Day, What’s in my Bag, Tags. Het zijn allemaal rubrieken die veel bloggers van elkaar overnemen. Wat mij betreft werken ze alleen als je je bovenstaande eigen schrijfstijl en persoonlijkheid erin gooit. Schrijven is dus key. Maar waarom zou je niet eens gek doen en iets heel anders bedenken? En dat kan van alles zijn. Who cares als het niet loopt, dan weet je dat ook weer! Maar wie weet heb je wel een ontzettend succes in je bloghandjes!

Kijk, schrijven is een vak apart. En je kan een beautyblog hebben met vooral reviews. Maar doe eens wat anders en schrijf eens een artikel over je beautyblunders of doe iets anders geks. Zo leren je lezers je een beetje kennen. Ik vind dat persoonlijk veel leuker lezen!

Schaam je niet voor jezelf

Een originele blog gaat lekker in tegen de perfectie. Leuk hoor, al die perfecte chicas op Instagram die constant gezond eten, 80 keer per jaar op vakantie gaan en nooit zonder make up het huis verlaten. Maar is het interessant? Nah! Mensen lezen over het algemeen liever herkenbare stukken over dingen in het leven die óók wel eens misgaan.

Je bent leuk genoeg van jezelf. Anders was je ook geen blog begonnen (ik denk dat íedereen een blog begint vanuit het oogpunt dat ze graag willen dat het gelezen wordt, neem ik aan) dus een beetje vertrouwen is wel op zijn plaats. Vrouwen laten ook wel eens boeren, scheten en gaan af en toe gewoon keihard op hun muil. Niks geks aan. Schrijf het op. Go for it!

 

Let niet te veel op andere bloggers en focus je op jouw artikel

Natuurlijk kan je wel eens iets aankaarten of ergens kritische vragen over stellen. Niets mis mee. Sterker nog; dat is wel eens goed. Maar bij gebrek aan inspiratie weer eens schrijven hoe superirritant andere bloggers wel niet zijn met hun rare gedrag (en dus andere bloggers constant de hoofdpersoon maken op jouw persoonlijke pagina) is eigenlijk een beetje sneu.  Als je even los wil, use Twitter! Klaagartikelen doen het vast goed qua cijfertjes maar ik denk niet dat je daar uiteindelijk vaste lezers aan overhoudt!

Heb jij nog tips voor een originele blog?

Let me know!

Foto: Shutterstock

Facebook Comments

17 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Rosti van zoete aardappel zonder pakjes en zakjes RECEPT BurgertrutjesNL
Rösti van zoete aardappel – RECEPT

Je kent ze wel, de voorverpakte rosti uit de vriezer in de supermarkt. Maar wist je dat je dit ook...

Sluiten