Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

dinsdag

2

januari 2018

4

COMMENTS

Populair worden en andere puberperikelen – zonde van je tijd!

Written by , Posted in Lekker persoonlijk!, Van alles

Populair worden is moeilijk. Als puber liep ik rond in mijn Adidaspak. Echt dikke vette facepalm hoor, als ik daar nu op terugkijk. Ik wilde er dolgraag bijhoren.

Zoals jullie misschien al weten was ik een weirdo. (Dat bedoel ik overigens niet negatief. Tegenwoordig vind ik weirdo het grootste compliment EVER). En niet zo’n beetje ook, ik was een echte. Zo’n mega creatief kind met ideeën en meningen die niemand begreep, haha! Maar die stiekem dus populair wilde worden. Tja. Aan de ene kant was ik nog superkinderachtig (vooral in de brugklas) en aan de andere kant voelde ik me te volwassen voor iedereen en niet begrepen (puber problems!).

Populair worden als puber prioriteit.

Populair worden was aan het begin van de brugklas mijn prioriteit. Ik wilde graag aardig gevonden. Maar man, wat was dat lastig. Ik vond maar moeilijk aansluiting en nu achteraf best wel dat dat kwam doordat ik mezelf achterlijk ging gedragen OMDAT ik populair wilde worden. Echt gepest ben ik nooit, maar top of the bill was ik ook niet op school. Ik baalde van mijn krullen en van mijn bril. Toen kreeg ik óók nog een beugel. Help! Toen ik eindelijk vriendschap had gesloten met het groepje populaire chicas  gingen ze ineens rottigheid uithalen en lipsticks jatten. Dat was ook het moment dat ik afhaakte. Dikke doei!

De puberteit is gewoon kak!

Nadat ik dus geen populair vriendinnengroepje meer had trok ik in elk geval wat mensen aan die wat meer op één lijn zaten met mij. Toch heb ik me nooit echt heel happy gevoeld op school. Als ik de tijd toch eens terug kon draaien en weten wat ik nu weet! Dan had ik de dingen zéker weten anders gedaan. Ik had me in elk geval niet zo druk gemaakt om andere mensen en ik was wat trotser op mezelf geweest omdat ik in elk geval deed wat ik écht leuk vond (tekenen, naar het theater gaan, schrijven..). Ik zou dat lieve kleine meisje in haar Adidasbroek en op haar FILA schoentjes willen uitleggen dat het allemaal heus wel meevalt, haha!

Populair worden als volwassene..

En toch, elke keer als ik bij een nieuwe baan begin, of in mijn eentje op een feestje binnenkom, dan overvalt mij dat gevoel soms weer een beetje en voel ik mezelf weer dat verlegen gekke schaapje uit de brugklas. Wat eigenlijk mega zonde is want daardoor keer ik in mezelf en hoort helemáál niemand meer wat ik eigenlijk te vertellen heb. Gelukkig duurt dit gevoel tegenwoordig niet meer zo lang en kan ik me er makkelijk overheen zetten en een praatje beginnen. Ook met onbekenden.

Mijn reis naar Griekenland destijds heeft mij in elk geval ontzettend geholpen om blij te zijn met wie ik ben, en te accepteren dat nooit iedereen je leuk vinden (en je dat vooral ook niet wil en moet nastreven).

Kortom, ik ben blij met wie ik nu ben. Ik hoef geen highschool movie leven meer. Populair worden hoeft voor mij écht niet meer. Soms voel ik me nog wel eens awkward maar ach, dat is ook wel wie ik ben! En wie daar geen zin in heeft zoekt maar andere vrienden, de wereld is vol genoeg 😉

Heb jij ooit de drang gehad om populair te worden? En hoe staat het er nu voor? 😉 

 

Kopfoto: Shutterstock

 

Facebook Comments

4 Comments

  1. Nicolette Weijman
  2. yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Zonvakantie in de winter en niet te ver vliegen? Wij gaan naar Kaapverdië!

Zonvakantie in de winter en niet te ver vliegen? Wij gaan naar Kaapverdië!  Oke. Wij hebben dus een fantastisch idee...

Sluiten