Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

donderdag

9

november 2017

2

COMMENTS

Preisoep met rookworst en uitgebakken spekjes – RECEPT

Written by , Posted in Lekker eten!

Preisoep met rookworst recept

Geen zin om vanavond lang in de keuken te staan? Probeer dan eens dit recept voor preisoep met rookworst. Voedzaam, lekker en ook geschikt als lunchgerecht. Soms heb ik geen zin om te koken en dan is het maken van een goedgevulde soep de ideale uitkomst. Ik had nog wat restjes prei en aardappel over en dacht dat is een goede basis voor een preisoep. En zo ontstond dit makkelijke recept voor een romige preisoep met rookworst en gegarneerd met krokante spekjes. Vooral met dit herfstachtige weer gaat een verse soep er altijd wel in.

Heb je nog een restje over? Vries het dan in of bewaar het in de koelkast en eet de soep de volgende dag tijdens de lunch. Lekker met een stuk stokbrood. Geen fan van prei? Probeer dan eens het recept voor deze smaakvolle pompoensoep of paprika-tomatensoep.

Ingrediënten preisoep met rookworst

  • 4 middelgrote preien
  • 3 middelgrote aardappels
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Snuf peper en zout
  • 1.5 theelepel oregano
  • 2 tuinkruidenbouillonblokjes
  • 1 liter water
  • 1 rookworst
  • 125gr. gerookte spekreepjes
  • 100ml. slagroom
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze preisoep met rookworst

Snijd de ui in blokjes en pers de teentjes knoflook uit. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes en snijd de prei in ringen.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui samen met de knoflook aan en voeg vervolgens de prei en de aardappels toe. Bak een minuutje mee en voeg nu het water en de tuinkruidenbouillonblokjes toe. Laat het geheel ongeveer 15-20 minuten koken.

Bak ondertussen de spekjes krokant en snijd de rookworst in plakjes.

Zodra de aardappels gaar zijn voeg je de oregano toe en een snuf peper en zout. Vervolgens kun je de soep glad pureren met behulp van de staafmixer. Als de soep mooi glad is voeg je de slagroom en de rookworst toe. Breng de soep eventueel nog extra op smaak met wat oregano, zout of peper.

Na 5-10 minuten kun je de soep serveren, garneer met een eetlepel uitgebakken spekjes.

Eetsmakelijk!

Wat is jouw favoriete soep?

Facebook Comments

2 Comments

  1. Renneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Niet weten wat je wil & volwassen zijn. Welcome to adult life!

Ik heb een man, een hond, een fijn huis en een vaste baan. Elke maand kom ik prima rond, ik ben...

Sluiten