Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

woensdag

4

oktober 2017

34

COMMENTS

Als een aanslag dichtbij komt en je BFF tijdens de schietpartij in Las Vegas zit

Written by , Posted in Lekker persoonlijk!

Als een aanslag dichtbij komt en je BFF tijdens de schietpartij in Las Vegas zit – Afgelopen maandag zat ik in de auto toen ik op de radio hoorde dat er een grote schietpartij gaande was in Las Vegas. Mijn hart stopte even, want mijn bestie was daar de dag ervoor getrouwd en nu waarschijnlijk haar huwelijk aan het vieren op de strip.

Jongens, ik kan jullie vertellen, ik had écht een hartverzakking toen ik hoorde van de schietpartij in Las Vegas. Ik heb zowel Jonna als Kevin een paar keer geprobeerd te bellen, appen, smsen. Geen gehoor.

Een schietpartij in Las Vegas. Wat er dan door je heen gaat is niet te beschrijven.

Alle nieuwsberichten die je ziet over terrorisme zijn heftig maar lijken tegelijkertijd super ver weg. Maar ineens zitten je vrienden daar. Precies in het gebied waar de schietpartij in Las Vegas plaatsvond. Neem daarbij het feit dat ze allebei wel van muziek en een drankje houden. De kansen dat ze in het gebied waren op dat moment waren groot. En ik kreeg ze niet te pakken. In een soort overlevingsmodus ging ik op zoek naar elke mogelijkheid om ze te bereiken. Het hotel bellen dan maar.

Maar..

Ik wist niet in welk hotel ze zaten. Ik heb Jonna’s foto’s van de kamer, die ze de dag ervoor stuurde via Whatsapp, op Twitter geknald met een hashtag Las Vegas in de hoop dat iemand mij kon vertellen hoe het hotel heette. Binnen een minuut had ik een reactie terug. Vervolgens heb ik het hotel gebeld en in mijn beste Engels de situatie uitgelegd. De receptioniste was zo lief om me door te verbinden met de kamer. Binnen een halve minuut had ik Jonna aan de lijn. Echt, ik was zó opgelucht dat ik begon te janken.

Achteraf viel het dus wel mee..

Sterker nog, Jonna en Kevin zelf hadden er niets van gemerkt en waren omdat ze dood moe waren van de hele dag vroeg gaan slapen. Ze wisten nog helemaal niets van die hele schietpartij in Las Vegas af. Maar ik moet er niet aan denken wat er was gebeurd als ze nog kwiek genoeg waren geweest om die verdomde strip op te gaan.

Het komt gewoon heel dichtbij zo.

Laten we voorop stellen, ik ben blij dat ze oke zijn. Maar de mensen die nu slachtoffer zijn geworden van die gevaarlijke gek kunnen net zo goed jouw vrienden of familie zijn.

Ik vertel deze mensen te weinig hóe vreselijk belangrijk ze voor me zijn. De vriendschappen zijn zeker niet ‘vanzelfsprekend’ maar je vindt het wel zomaar ‘gewoon’. En dat is het niet. Het is een voorrecht om mensen van wie je echt houdt naast je te hebben. En daar ga ik proberen wat meer bij stil te staan. Want dat is belangrijker dan wat dan ook ter wereld.

<3

 

Kopfoto: Shutterstock

Facebook Comments

34 Comments

  1. Yvonne
  2. Nicolette Weijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Blogdip – bloggen is soms even geen flikker aan!

Blogdip - bloggen is soms even geen flikker aan! Ineens zit je blogpartner-in-crime in Las Vegas om gewoon ff te...

Sluiten