Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

donderdag

28

december 2017

7

COMMENTS

Slapen als hobby is zwaar onderschat en ik wil een pro worden!

Written by , Posted in Lekker random!

In de brugklas deden we een voorstelrondje. We moesten vertellen wie we waren. Inclusief hobbies. Ik zei: Slapen. Slapen is mijn hobby. Iedereen lachte me uit, maar tegenwoordig weten ze beter. Slapen is de beste hobby ooit.

Zeg nou zelf,

Slapen is het allerlekkerste wat er is. Ook al heb je in een 9-sterren-all-inclusive-hotel geslapen met een kingsize bed op een vakantie die je 40 procent van je totale vermogen kostte, je eigen bed is echt koning.

Slapen als hobby – hoe word ik een pro?

Slapen als hobby, je moet er wel in investeren. Allereerst moeten luchtbedden verboden worden. Sorry maar dat kan écht niet meer. Helemaal niet als je professioneel hobbyslaper wil worden.  Belangrijk is een goed, lekker bed. Het allerbeste is dan natuurlijk gewoon een boxspring. Echt, degene die de boxspring heeft uitgevonden moet echt vijfvoudig de Nobelprijs voor de Vrede (want goede nachtrust = goede zin!) winnen. Oh en je hebt tegenwoordig dus ook 1-persoons boxsprings. Lezen jullie mee, mensen waar ik wel eens logeer? Je hoeft me niet meer op een stretchertje te leggen 😉

Slapen kan je overal doen!

Haat je dat ook? Van die hobbies die je niet even in de trein kan uitvoeren? Je gaat écht geen mega-schilderij in de trein maken, of paaldansen in die tussenstukjes. Maar slapen kan wel. Je zoekt een lekker plekje, je doet je oogjes dicht en gáán met die banaan. Dat je dan wakker wordt met 400ml kwijl op je gezicht en niet wetend of je je station al voorbij bent moet je op de koop toenemen. Je hebt gedaan waar je blij van werd: een dutje!

Van je hobby je beroep maken?

Dat wordt lastig met slapen. Of je moet beddentester worden, of bij een beddengigant gaan werken. Maar dan kan je éigenlijk ook niet slapen. Want dan moet je werken. En werken is het tegenovergestelde van slapen. Dus eigenlijk moet je zorgen dat je een pro-hobbyslaper wordt die zoveel mogelijk tijd aan slapen kwijt is. Slaap is niet voor niets het beste medicijn dus het is ook nog hártstikke gezond!

Zijn jullie net zulke sleeping beauties als ik of vind je slapen maar niks? 😉 

Foto: Shutterstock // Dit artikel is geschreven in samenwerking met HomingXL

Facebook Comments

7 Comments

  1. Nicolette Weijman
  2. yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Win een houten horloge. Shoplog en review creative use of technology
Win een houten horloge + shoplog Creative Use of Technology

Lang leve het internet! Vandaag delen wij een toffe webwinkel met jullie waar je unieke en gepersonaliseerde producten kunt bestellen....

Sluiten