Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zaterdag

3

maart 2018

15

COMMENTS

HAAL MIJ OFFLINE. NU. – De grootste social media ergernissen ooit!

Written by , Posted in Lekker bloggen!, Lekker persoonlijk!, Lekker random!

Kijk-mij-eens-in-mijn-stringbikini-terwijl-ik-een-wijze-quote-post, uitnodigingen voor pagina’s over vegetarisch eten terwijl je carnivoor royale bent of per ongeluk in discussies verzeild raken over het wel en wee op het gemeentehuis in Lutjebroek: Op social media kan het állemaal.

De grootste social media ergernissen – HAAL MIJ OFFLINE. NU.

Copy copy!

Waarom moet iedereen elkaar kopiëren? Oké, we zijn kuddedieren, maar het is toch juist leuk om zelf iets te verzinnen? Iedereen heeft tegenwoordig een keurige instabio met korte woorden (Jantje.24.Influencer.Travel.) en natuurlijk emoticons! Enig allemaal maar dat doe je toch ook niet als je een sollicitatie verstuurd? Marleen hashtag linkinbio hartje lachend-huilend-poppetje wil graag reageren op uw functie als HR-medewerker? 😉 Of ál die nepberichten op Facebook om bewustzijn te kweken over vreselijke ziektes? Prima hoor en ik vind het oprecht heel erg, maar ik geef dan gewoon geld aan het kankerfonds.

Normale dingen worden ineens met een ander woord bijzonder gemaakt.

Over social media ergernissen gesproken! Hallo! Dit vind ik zo achterlijk! Je kan niet zeggen dat je een bak koffie hebt gezet en even op je eigen bank rot. Nee hoor. Het is minimaal “Even een koffietje doen” of nog beter “Even me-time met een latte macchiato!” De sportschool is “The Gym” en je foto van een granolayoghurtje krijgt drie keer zoveel likes als je big mac menu.

Enne..wil je een heel weekend niks doen en in je eigen slaapkwijl vegeteren? Dat is niet classy genoeg. Maar noem het cocoonen. Dan mag het.

En dan nog even over Instagram..

Het verschil tussen Instagram en een badkledingcatalogus is niet ver te zoeken. Lekker even terloops je bil showen in je kindermaatje stringbikini terwijl je een wijze quote (ergens van internet gejat natuurlijk) post is op Instagram net zo normaal als een potloodje jatten bij de Ikea. Sowieso die perfectie op Instagram.. whyyy? Ik hoef geen perfect gedresseerd menu te zien om te weten wat er as we speak in je maag zwemt. Want hey, het wordt allemaal poep!

Stories

Dan de Insta “Stories” of nou ja, het is vooral een ‘kijk mijn foto’-propaganda-tool 😉 Nu snap ik sowieso weinig van Instagram hoor maar op die stories klik ik uit principe dus echt nooit. Elke keer dat ik heb geprobeerd heb is het reclame, een slechte vlog, of foto’s van een kwaliteit van een Nokia uit 2001.

Facebook

Ook op Facebook zijn er genoeg ergernissen in de omloop. Wat ik persoonlijk lastig in de omgang vind is een gezamenlijk man/vrouw Facebookaccount. Tegen wie praat ik nou? Kan ik piemelgrapjes maken of moet ik het over het huishouden hebben? En waarom ben je één persoon op Facebook? 😉

Of mensen die je taggen in die foto van toen je lavenloos in bijna-staat-van-ontbinding op dat feestje stond te twerken tegen een stoel Met het zweet op je voorhoofd en je mascara op je knieën. Nee, thanks, echt, onze vriendschap is waardevol.

Goed, genoeg geklaagd weer voor vandaag! 

Social media is heerlijk en je ergeren is af en toe gewoon goed voor de balans van je bloeddruk 😉

Wat zijn jouw grootste social media ergernissen?

Foto: Shutterstock

Facebook Comments

15 Comments

  1. Eke
  2. Nicolette Weijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Recept Champignonsoep met bosui zonder pakjes en zakjes
Champignonsoep met bosui – RECEPT

Ook zo dol op champignons? Dan wil je dit makkelijke recept voor een snelle champignonsoep met bosui niet missen. Vooral...

Sluiten