Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zaterdag

3

februari 2018

14

COMMENTS

5 soorten collega’s die je de hersens in wil slaan met een dakpan!

Written by , Posted in Lekker random!

Wie geld wil moet werken. En wie werkt heeft dus meestal collega’s. Deze 5 soorten ken je sowieso! En geloof me, ze zijn lang niet allemaal zo leuk als je work-bestie!

Fijne collega’s op het werk zijn véél waard. Het is dan ook belangrijk om gelijk lekker contact te maken. Veel soorten collega’s zijn dan ook prima, maar er zijn er een aantal die je liever niet wil tegenkomen! Herken jij ze?

De net-op-het-randje-collega

De favoriete werkdag van de net-op-het-randje collega is de dag na Nieuwjaarsdag. Dan heeft deze lieftallige collega (die net iets te vaak seksueel getinte en vooral slechte grappen maakt) namelijk de tijd, ruimte en vooral toestemming om het volledige personeel te zoenen. Je herkent deze collega dan ook vooral aan het terugdeinzen van andere collega’s die liever niet door dit diamantje gekust wil worden. Brrrr.  Dit is echt een van de ergste soorten collega’s die je je kan wensen.

De helikopterview-collega

Deze collega weet precies wanneer iedereen verlof heeft, wanneer er ouderschapsverlof is opgenomen en zelfs hoe lang iemand voor nummer 2 op de wc heeft gezeten. De helikopterviewcollega registreert ook pauzetijden. En of jij je wel aan je verlofuren houdt. En het allerbeste? Deze collega weet je precies te vertellen waar jij was op 9 maart 2001. Het is net een beetje of deze collega gedurende zijn hele werkperiode Wie Is de Mol speelt, met al jouw activiteiten in zijn Molboekje.

De feeder

Wil je net op dieet omdat je te vaak Maccie hebt gehaald de afgelopen week komt deze collega weer aan met een shitload aan chocolade, donuts en zakjes chips. De feeder maakt het niet uit. Hij of zij ziet het liefste iedereen zich te goed doen aan alle lekkernijen die hij dag in dag uit meesleept naar het werk. Om zelf vervolgens zelf op tofu op een bedje van quinoasalade te gaan zitten kauwen. Naast de feeder vind je op elk kantoor natuurlijk ook de dieetgoeroes. Die zijn nog erger.

De 9-to-5 lover

Deze collega zie je nog eerder de lambada dansen in een Minions pak dan dat ie ooit eerder op zijn werk verschijnt of later weggaat. “Working 9 to 5!” is waar hij het voor doet. Extra tijd op het werk doorbrengen is aan deze collega niet besteed. Maar als hij extra vrije tijd kan verdienen door iets later uit te klokken dan laat hij deze kans ook zeker niet lopen. Want jullie weten zelf; tijd is geld!

De collega met een eindeloze batterij en zonder uitknop

Deze collega kan tevens niet inschatten wanneer jij het druk hebt waardoor deze lieftallige collega even zijn of haar mond moet houden. In plaats daarvan weet jij na twee dagen werken al de hele familiegeschiedenis van de vrienden van de buren van de overbuurvrouw van de neef van de snackbareigenaar in het dorp. Awesome. En als jij er wat van zegt? Dan kijkt deze collega je 9 van de 10 keer aan alsof er niemand thuis is in die hyperactieve hersenpan.

Herken jij deze collega’s? Heb jij ze ook? 😉

Foto: Shutterstock

 

Facebook Comments

14 Comments

  1. Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
HINDERLIJK! – 10 dingen waar ik stront- en strontchagerijnig van word!

Dacht je dat juf Ank hinderlijk was met haar vreselijk kloterige liedje die de hele dag in je hoofd blijft...

Sluiten