Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

maandag

11

september 2017

5

COMMENTS

Trifle met mascarpone, Griekse yoghurt, aardbei, spritskoeken en mango – RECEPT

Written by , Posted in Lekker eten!

Trifle met mascarpone, griekse yoghurt, spritskoeken, aardbei en mango. toetje in een glas recept

Dit is een van de simpelste en lekkerste toetjes ooit! Serveer de trifle met mascarpone, Griekse yoghurt, spritskoeken, aardbei en mango in een glaasje en je hebt een extra feestelijk dessert. Dit toetje kun je makkelijk een paar uur van te voren maken. De smaak van zoete mango in combinatie met de stukjes aardbei en brosse spritskoekjes maakt het een verrassend lekker toetje.

Wij hadden nog een doos met wegwerpwijnglazen in de voorraadkast liggen. En ik besloot dat ik deze glaasjes perfect kon gebruiken om de trifle met mascarpone te serveren. Met dit recept kon ik ongeveer 10 glaasjes vullen. Nog meer inspiratie nodig? Probeer dan eens deze toetjes in een glas met aardbei.

Ingrediënten trifle met mascarpone, Griekse yoghurt, aardbei en mango

  • 1 eetrijpe mango
  • 1 doos aardbeien
  • 250gr. mascarpone
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 8 spritskoeken

Bereidingswijze trifle een glas met mascarpone, spritskoeken, Griekse yoghurt, aardbei en mango

Als eerste ga je aan de slag met de mango. Maak de mango schoon en pureer met een staafmixer totdat je een glad mengsel hebt. De aardbeien maak je schoon en snijd je vervolgens in kleine stukjes.

Verkruimel de spritskoeken. Dit kun je het beste doen door de koekjes in een zak te stoppen en er met een deegroller een paar keer overheen te rollen. Meng de mascarpone, Griekse yoghurt en het zakje vanillesuiker goed door elkaar.

Trifle met mascarpone, griekse yoghurt, spritskoeken, aardbei en mango. toetje in een glas recept

Zet de glaasjes klaar waar je de trifle in wilt gaan serveren. Begin met een laagje van de spritskoekjes. Nu een laagje met het mascarpone mengsel en vervolgens een laagje mango. Top de glaasjes af met de in stukjes gesneden aardbei.

That’s it! Binnen een half uur tover jij deze prachtige trifles in een glas op tafel. En het smaakt ook nog eens intens lekker. Natuurlijk kun je eindeloos variëren met het fruit en koekjes. Probeer het eens met speculaas of bitterkoekjes.

Eetsmakelijk!

Wat is jouw lievelingstoetje?

Facebook Comments

5 Comments

  1. yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
90’s Jeugdsentiment – niemand vond Howie de leukste Backstreet Boy

90's Jeugdsentiment - Oh, soms wou ik dat ik weer kind was. Flippo's ruilen, chillen op mijn opblaasbare stoel, discozwemmen...

Sluiten