Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

zaterdag

23

september 2017

12

COMMENTS

Vakantiestress – help, ik ga op vakantie!

Written by , Posted in Lekker op vakantie!

Vakantiestress, help ik ga op vakantie

Help, ik ga op vakantie! Klinkt lekker dramatisch en verwend he? Het is ook met een knipoog bedoeld. Ik ben het type dat de vakantie het liefst zo ver mogelijk van te voren boekt. Maar dan ineens is daar het besef, ongeveer een week van te voren, dat het grote feest nu echt bijna gaat beginnen. En dan slaat de paniek en de vakantiestress toe. WANT IK MOET NOG ZOVEEL DOEN VAN MIJZELF. Herkenbaar?

Zo heb ik de tik ontwikkeld dat het hele huis van boven tot onder grondig schoongemaakt moet zijn voordat we vertrekken. Hierbij hoort ook het soppen van de keukenkastjes, voorraadkasten, de koelkast en ga zo maar door. Wat doe ik mijzelf aan? En mijn omgeving?

Lijstjes, lijstjes en nog meer lijstjes – beste hulpmiddel bij vakantiestress!

Om overzicht in de chaos in mijn hoofd te creëren heb ik een aantal lijstjes gemaakt. Zoals de inpaklijst, de lijst met producten/spullen die ik nog moet kopen, het lijstje waarop staat wat er allemaal geprint moet worden, het lijstje met klusjes in huis die afgerond moeten worden. Het lijstje voor de handbagage, het lijstje voor het vermaak en entertainment in het vliegtuig en ga zo maar door.

De grote schoonmaak

De gedachte dat er nog was in de wasmand ligt kan ik niet handelen voordat ik op vakantie ga. Dit is denk ik herkenbaar voor veel mensen maar ik ga graag nog een stapje verder. Het liefst plan ik een grote ‘ik ga op vakantie schoonmaak’. Maar meestal is dit toch niet zo realistisch in te plannen een week voor je op vakantie gaat. Een stofzuigertje door het huis en een dweil erdoorheen halen dat lukt nog wel. Maar het is natuurlijk een illusie om te denken dat ik het huis volgens Mari Kondo kan achterlaten vlak voordat ik op vakantie ga. Dan had ik daar toch iets eerder mee moeten beginnen haha.

Vakantiestress, help ik ga op vakanite

Overdracht op het werk

Het liefst maak ik een heel handboek om al mijn werkzaamheden over te dragen. De mailbox moet natuurlijk helemaal leeg zijn en alle agenda’s en andere zaken moeten goed voorbereid zijn. Als secretaresse is het de taak om het team zo goed mogelijk te ondersteunen, en daarom vind ik een goede overdracht ook zo belangrijk Waarschijnlijk maak ik het allemaal veel groter dan dat het is. Maar toch, niets is zo nasty als op vakantie gaan en je collega’s met een hoop shitwerk achter te laten.

Trouwen in Las Vegas

Misschien ben ik dit keer wel extra in de stress omdat we gaan trouwen in Las Vegas. De bagage mag niet zoek raken en ik moet niet vergeten om al mijn accessoires en andere zaken mee te nemen. Gelukkig hebben we een trouwpakket geboekt ter plaatse, en heb ik daar gaan omkijken naar. De jurk en het pak gaan mee in de handbagage en de rest in de ‘grote’ koffer. Een heel systeem, en het liefst pak ik alles zelf in.

Heb jij ook weleens last van vakantiestress?

Facebook Comments

12 Comments

  1. Nicolette Weijman
  2. Yvonne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Mijn toekomst – Paniek! Mijn hoofd is chaotischer dan een puberwasmand.

Over 20 jaar, heb ik dan nog dezelfde baan? Ik wil zo verdómd graag een huisje. In het buitenland. En...

Sluiten