Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

woensdag

10

januari 2018

13

COMMENTS

Volwassenen & vrienden maken – wat als je ineens nieuwe vrienden nodig hebt?

Written by , Posted in Lekker persoonlijk!

Volwassenen en vrienden maken – wat als je een sociale kneus bent? Als kind is het zo makkelijk. Je sluit je aan bij wat snottebellen uit de poppenhoek en voila, je hebt vriendjes en vriendinnetjes. Maar wat nou als je als volwassene ineens weer op een nieuwe plek komt?

Ik ben zoals jullie misschien wel weten zelf 2 jaar geleden voor de liefde verhuisd. Op zich geen méga schokkende afstand (helemaal niet met de auto), maar ik kwam wel in een stad waar ik – naast mijn schoonfamilie – niemand kende. Oh kak, wat nu? Dacht ik. Maar het viel wel mee.

Vrienden maken? Begin op je werk!

Op mijn werk heb ik het geluk dat ik gezegend ben met een clubje gezellige collega’s. Als je daar dus 36 uur per week mee ‘opgescheept’ zit, ben je gelijk niet meer zo lonely. Als je op je werk kan lachen, is dat al een gróót deel van je dag. Hoe pak je dat aan? Begin gewoon eens een gesprekje. Vraag bijvoorbeeld of iemand je favoriete serie óók kijkt of informeer naar een recept bij een collega met een goed uitziende lunch!

Wat ik makkelijk vind aan vrienden maken met volwassenen

Hoe ouder je wordt, hoe beter je eigenlijk weet wat je wel en wat je niet wil. Je zult dus al snel genoeg merken of je iemand écht oké vindt of dat het leuker is ‘als kennis’. (Echt, vraagtekens voor wie ooit het woord kennis heeft uitgevonden. Voor mij is dat echt zoiets als: niet leuk genoeg om vaak mee af te spreken, maar prima als tijdopvulling).  Daarnaast heb je een héél leven van elkaar gemist dus elkaar mega-veel te vertellen. Beter.

Wat ik moeilijk vind aan vrienden maken met volwassenen

En hier komt het: kinderen zijn eerlijk. Volwassenen kunnen echt de ballen uit je broek haten maar met je praten alsof je de koningin bent. En dat maakt het wel een beetje lastig. Maar goed, échte oprechte vriendschap komt vanzelf aanwaaien! En je voelt dat wel denk ik, of iemand serieus met je is of dat iemand alleen maar uit beleefdheid aardig doet 🙂

Waar maak je dan vrienden?

Soms lukt het niet op je werk en heb je in je directe omgeving ook niet echt de mogelijkheid om mensen te ontmoeten. Dan kan je altijd nog denken aan vrijwilligerswerk, clubjes, verenigingen, enzovoorts. Tegenwoordig (LANG LEVE 2018) heb je ook superveel apps om vrienden te maken (en dan bedoel ik niet Tinder, maar het ligt er natuurlijk aan waar je op uit bent!). Zonder dat je gelijk 20 perverts achter je aan hebt, haha!

Liefde voor vrienden op afstand

Hoe dan ook, je ‘oude’ vrienden moet je zéker niet vergeten. En hoe leuk is het dat – als ze wat verder weg wonen – je er gelijk een weekendje aan vast kunt plakken? Heb je gelijk een mini stedentrip te pakken! En don’t worry, als je vriendschappen zo sterk zijn dat het écht goed zit, gaan ze je heus niet verlaten omdat je toevallig wat verder weg woont!

En oh ja, de neuroot in mij vindt het stiekem ook wel fijn dat er niet iemand continu aan de deur staat. Onverwachts.

Ben jij een sociaal dier? Heb je veel vrienden? Of vind je het moeilijk om vrienden te maken?

 

Foto: Shutterstock

Facebook Comments

13 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Snelle pizza van Turks brood – RECEPT

Vergeet de kant-en-klare pizza’s uit het vriesvak, met dit makkelijke recept voor snelle pizza van Turks brood maak jij de...

Sluiten