Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

dinsdag

26

september 2017

4

COMMENTS

Zingen, dansen, acteren en héle fijne mensen!

Written by , Posted in Gastblog Esther

Zingen dansen acteren en héle fijne mensen! Esther is inmiddels al even bezig met repeteren voor My Fair Lady (twee weken). Hoe het wordt? Hartstikke vet!

Lees ook de vorige twee gastblogs van Esther:

Deel 1: Even voorstellen
Deel 2: Begin van de repetities My Fair Lady

Zingen, dansen, acteren en héle fijne mensen!

Zoooo! Vandaag hebben we een vrije dag (in musicalland altijd op maandag eigenlijk). We hebben nu precies twee weken gerepeteerd en de eerste akte staat in de grondverf. Gisteren hebben we een fijne doorloop gehad van akte 1. Het wordt echt zooooo leuk! Ik zeg dit niet omdat ik toevallig in deze musical sta, maar omdat het echt top wordt. Het acteren (heerlijke humor), de dans en de zang zijn zo in balans. My Fair Lady ouderwets? Nou, deze dus niet. Het speelt zich natuurlijk wel in een andere periode af, dat zie je aan de kostuums, maar dit wordt een heel frisse versie met onze Esmee Dekker als stralend middelpunt.

Groepsfoto!

Zoals ik al zei hebben we deze 2 weken akte 1 aangepakt. As. dinsdag beginnen we met akte 2. Omdat ik niet in alle nummers zit, kan ik af en toe kijken bij de scene-repetities van Ellen Rohrman (topvrouw overigens!!). Zij speelt Mrs. Pearce (de huishoudster) en ik ben haar understudy. Ik ga twee keer per maand voor haar op. De data moeten nog worden  verdeeld. Een uitdaging wel, omdat dit een vrije rustige, ietwat chique rol is. Niet dat ik alleen maar wilde rollen heb gespeeld hoor, hahaha! Bij zo’n repetitie zit je met je script langs de kant en je maakt aantekeningen van waar ze staat op toneel, wanneer ze opkomt voor een scene en hoe de interpretatie is. Soms film ik het ook voor mezelf, dan kan ik het thuis nog eens terugkijken.

Muzikale repetities hebben we ook al best veel gehad. Dan zit je met z’n allen om de dirigent heen en je leert je eigen zangpartij zingen samen met de anderen die een heel andere zangpartij hebben. Dat is heel pittig vaak. Ik zing de Alt (de lage vrouwenstem). Eigenlijk ben ik Mezzo, maar de Altparij is vaak erg mooi. De sopraan is bij de vrouwen de hoogste zangpartij. Bij de mannen is tenor de hoge, barriton de middelste en bas de lage zangpartij. Als iedereen zijn partij goed kent klinkt t zo mooi! En dan denk je alles te kunnen zingen en dan komt de choreografie (dans) erbij… Dan kun je als het ware weer opnieuw beginnen, haha! Dan sta je in de choreografie ineens naast een Sopraan… en die zingen de melodie… Pff, dan is het moeilijk om de alt te blijven zingen. Oefenen, oefenen, oefenen dus.

Audities

En dan had ik tussen de dans- en zangrepetities ook nog even een auditie afgelopen dinsdag… Het was een zangauditie en het was best leuk eigenlijk (voor zover een auditie leuk kan zijn 🙂 ). Het blijft toch altijd een stressding hoor, die audities… Maar het hoort er nou eenmaal bij! Nu wachten op de uitslag. Spannend!

Groetjes, Esther

Zingen, dansen, acteren.. My fair Lady heeft het allemaal!

Klik hier voor meer info over de voorstelling.

Facebook Comments

4 Comments

  1. Nicolette Weijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Blogsoap de Burgertrut #6 – Hoogverraad en dubbel overspel

Blogsoap de Burgertrut #6 - Hoogverraad en dubbel overspel  Maxine is in shock wanneer ze Nadine, die haar zou helpen...

Sluiten