Burgertrutjes

het leven is te kort om er niet met volle teugen van te genieten

dinsdag

10

oktober 2017

10

COMMENTS

Zuiniger leven – Maakt geld gelukkig? Bye, bye, material girl!

Written by , Posted in Lekker besparen!, Lekker persoonlijk!

Maakt geld gelukkig? Bye, bye, material girl! Ik hou van luxe. Ik hou van mooie spullen, mooie kleding. Van Nikies. Van lekker uit eten. Dan is het op zich best handig als je geld hebt. Maar maakt het nou écht gelukkig?

Een tijdje geleden schreef ik dit artikel over hoe ik (probeer te) bespaar op ‘kleine dingen’. Maar ik vind het moeilijk hoor jongens. Volgens mij is het een mindset. Ik moet iets minder MATERIAL GIRL worden.

Maakt geld gelukkig? Bye, bye, material girl!

Voor dit artikel ben ik een beetje geïnspireerd door Steenrijk, Straatarm. Da’s een programma op SBS 6 waar een rijk gezin ruilt met een arm gezin. Leuk concept wel. En interessant om over na te denken.

Wat mij opvalt?

Die ‘arme’ gezinnen zijn ZO saamhorig. Maar echt. En ze zijn ook ontzettend gek op elkaar. Love is all you need, toch? Maar toch zie je moeders slikken als ze hun kinderen een keer nee moeten verkopen in zoiets kleins als de supermarkt. Dus niet omdat ze geen Barbie kunnen kopen maar omdat ze nee moeten zeggen tegen een huismerk-reep-chocolade.

Ik denk niet dat het die kinderen echt gelukkig maakt hoor, dat snoep.

Maar van elke keer ‘nee’ te horen krijgen wordt je misschien best wel eens chagerijnig. Als je elke maand stress hebt om de eindjes bij elkaar te knopen, dan ben je ook niet fulltime gelukkig, toch? Toch kan zuiniger leven in mijn geval zéker geen kwaad.

Ik koop zelf soms heel onbewust.

Goed, door dat programma viel mijn bekkie dus open. Gezinnen met vier personen die met 70 euro in de week kunnen rondkomen, say whát? HOEDAN, LEERHETMIJ!

Afgelopen maand heb ik het eens bijgehouden. Ik moest van mezelf al mijn koopimpulsen bedwingen en JONGENS, ik ben wel een neurootje hoor. Ik ga de Zeeman in voor een fleecedeken en ik kom terug met kaarsjes, theedoeken en hoeslakens. Als ik verstandiger met mijn geld om zou gaan zou ik per jaar toch 2 stedentripjes extra kunnen boeken, haha! En dát is wel een hele motivatie voor mij!

Ook heb ik gekeken wat ik nou eigenlijk doe met spullen die ik heb gekocht.

Ik vind het heel erg om te zeggen maar een groot deel was toch niet helemaal naar verwachting en heb ik dus weggegeven of ligt nog ergens verstopt in een kast.

Ik ga het dus anders doen.
Elke keer als ik iets wil kopen wat ik in een opwelling zie ga ik mezelf drie dagen bedenktijd geven, haha. Als een soort van proeftijd. Als ik dan na drie dagen heb besloten dat ik het echt nodig heb en moet hebben (producten als tampons vallen hier niet onder he! Ff for the record!) dan mag ik het kopen.

Ik weet zeker dat dit gaat helpen. Ik hou jullie in elk geval op de hoogte!
Hebben jullie nog gouden tips met betrekking tot besparen, zuiniger leven en het bedwingen van impulsaankopen? 😉

 

Foto: Shutterstock

 

 

Facebook Comments

10 Comments

  1. Eke
  2. Nicolette Weijman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Lees vorig bericht:
Kleine baalmomentjes – want je kan gewoon niet altijd lachen.

Kleine baalmomentjes - want je kan gewoon niet altijd lachen. Ik ben over het algemeen een optimist. Iemand waarmee je...

Sluiten