Last Updated on 22 december 2020 by Jonna
Met dit herfstachtige weer is het tijd om een heerlijk recept voor een aardappel ovenschotel met snijbonen, spekjes, kaas en nog veel meer lekkere ingrediënten met jullie te delen.
Aardappel ovenschotel, een makkelijk en simpel recept!
Ovenschotels worden tijdens de herfst en winter regelmatig geserveerd bij ons thuis. Vandaag het recept voor een verrassend lekkere ovenschotel met een vleugje kerrie en een krokant laagje kaas. Eetsmakelijk!
De eerste herfststorm van het jaar is een feit. Die hadden we nog even niet zien aankomen. Dag mooie nazomer, hallo regenjas! Het voordeel aan dit gure weer is dat je meer trek hebt in lekker eten en meer zin hebt om in de keuken te staan.
Gebruik een handige ovenschaal met deksel zodat je de ovenschotel al van te voren kunt maken of de kliekjes kunt bewaren in de koelkast.
Althans, ik wel. En bij regen en wind hoort een stamppot of aardappel ovenschotel. Eigenlijk is deze ovenschotel met aardappel, snijbonen, spekjes en kaas een soort van stamppot. Met als extraatje een gegratineerde laag kaas.
Ingrediënten ovenschotel met snijbonen, spekjes en kaas
- 5 aardappels (middelgroot)
- 400gr. snijbonen
- 1 doosje cherrytomaatjes
- 4 bosuitjes
- 100gr. geraspte kaas (belegen)
- 1 theelepel kerriepoeder
- Zout
- Peper
- 250gr. spekjes
- Klontje roomboter
- Scheutje melk
Bereidingswijze aardappel ovenschotel met snijbonen
- Schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in vieren. Maak ook de snijbonen schoon en snijd in dunne stukjes. Of maak het jezelf makkelijk en ga voor de voorgesneden snijbonen in de supermarkt of bij de groenteboer.
- Zet de aardappels en de snijbonen op het vuur met water en een snuf zout. Bak tegelijkertijd de spekjes uit in een koekenpan.
- De cherrytomaten snijd je in vieren en de bosui in dunne ringetjes. En meng je straks samen met de snijbonen door de aardappel ovenschotel.
- De snijbonen kook je in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet de bonen af en laat ze uitlekken. Vergeet niet om af en toe de spekjes te husselen zodat ze gelijkmatig krokant kunnen worden.
- De aardappels zijn gaar als je er met een vork gemakkelijk doorheen kunt prikken. Giet de aardappels af en stamp de aardappels met een klontje roomboter en een scheutje melk tot een gladde puree. Met door de puree een snuf zout, peper en de kerrie.
- Meng de puree samen met de snijbonen, bosui en tomaat en schep het mengsel in een ovenschaal. Top af met een laagje geraspte kaas.
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de ovenschotel in ongeveer 10 minuten af in de oven. Zodra de kaas gesmolten is kun je de ovenschotel serveren. Voor een extra krokant laagje kun je de laatste paar minuten de grillstand aanzetten. Klaar is je aardappel ovenschotel!
Nog meer lekkere recepten
dit artikel bevat affiliate links
5 comments
Ziet er goed uit!!
Mijn favoriete ovenschotel is de Zuid-Afrikaanse bobotie die ik vorige week gemaakt heb. Superlekker met veel fruitige dingen er in. Het kost wel even tijd om het te maken (totale bereidingstijd is 1,5 uur, waarvan wel 40 minuten in de oven), maar echt zo lekker!
Klinkt super lekker!
Ik maak eigenlijk alleen maar lasagne als ovenschotel. Maar deze lijkt me verrukkelijk.
MOOI
MOOI DUIDELIJK
Comments are closed.