Last Updated on 13 december 2020 by Jonna
Yes, er zijn weer verse aardbeien verkrijgbaar bij de boer. Afgelopen zaterdag was onze eerste barbecue van het jaar en daar hoort een feestelijk dessert bij. Daarom maakte ik een aardbeien kwarktaart zonder pakjes en zakjes met een bodem van Bastogne koek.
Vergeet de kant-en-klare pakjes en zakjes. Met dit recept staat binnen no time een heerlijke aardbeien kwarktaart op tafel. Zorg dat de aardbeien van goede kwaliteit zijn zodat je een heerlijke taart krijgt.
De taart ziet er extra feestelijk uit door de zichtbare aardbeien aan de buitenste rand.
Ingrediënten aardbeien kwarktaart
- 12 gelatineblaadjes
- 200 gr. Bastogne koeken
- 100 gr. roomboter
- 500 gram kwark
- 300 gr. aardbeien (om te versieren en voor de buitenste rand)
- 300 gr. aardbeien (gepureerd, gebruik hiervoor je staafmixer of blender, zie recept)
- 250 ml slagroom
- 1 eetlepel suiker
Bereidingswijze aardbeienkwarktaart
- Allereerst begin je met de bodem voor de aardbeien kwarktaart. Gebruik een springvorm van ongeveer 26 centimeter en bekleed de onderkant met bakpapier. Maal de koekjes fijn in de blender of met een deegroller. Hoe fijner de kruimels, hoe krokanter de bodem.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje. Zodra de boter gesmolten is voeg je het toe aan de koekkruimels. Bekleed nu de bodem van de springvorm met het mengsel en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm nu in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
- Week de gelatineblaadjes (losgemaakt) ongeveer 8 minuten in koud water. Pureer vervolgens de 300 gram aardbeien.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en zet een steelpan op een laag vuurtje. Verwarm hierin de gepureerde aardbeien en voeg de gelatineblaadjes toe. Zodra de blaadjes zijn opgelost haal je het pannetje van het vuur. Laat het mengsel op kamertemperatuur komen. Let op, verwarmen betekent niet koken! Anders gaat de gelatine niet goed werken in de aardbeien kwarktaart.
- Klop nu de slagroom stijf met een eetlepel suiker.
- Haal de springvorm uit de koelkast en bekleed de randen van de vorm met bakpapier. Snijd nu een paar aardbeien in plakjes en zet deze tegen de rand van de springvorm.
- Zodra de gepureerde aardbeien zijn afgekoeld met de gelatine meng je dit samen met de kwark. Voeg als laatste de opgeklopte slagroom toe en meng alles goed door elkaar. Giet nu het mengsel in de springvorm en dek deze af met folie.
- Laat de aardbeien kwarktaart minimaal drie uur opstijven in de koelkast.
- Maak de overgebleven aardbeien schoon en decoreer de taart hiermee voordat je de aardbeien kwarktaart serveert.
Eetsmakelijk!
Nog meer leuke artikelen om te lezen:
E-book tips – 4x niet-de-standaard-leestips voor op de e-reader!
Blueberry muffins met kruimeltopping
Piri piri spiesjes van de barbecue met varkenshaas
Droog haar sucks! Helpt niks? Lees dit dan even!
Dit bericht bevat affiliate links
15 comments
Oh lekker! Ik zag gisteren ook aardbeien liggen bij de groenteboer. Zo fijn dat ze er weer zijn!!
Ik vind dit heerlijk, maar werken met gelatine is voor mij altijd een ramp. Dus kies ik hier toch voor de eenvoudige pakjes variant.
Hmmm bastogne en aardbeien… het ziet er heerlijk uit!
Ziet er fantastisch uit!
Lekker!
Zooo lekker! Fijn ook dat er eindelijk weer aardbeien zijn.
Ik ben dol op kwarktaarten! Deze ziet er ook erg lekker uit.
kwarktaart rules!
Ik ben eigenlijk uberhaupt niet zo’n fan van taart. Maar deze lijkt me lekker! Al was het maar vanwege de aardbeien.
En de taart is lekker fris van smaak. Vervang de Bastogne koek door Country koekjes en het wordt nog minder zoet 🙂
Toptaartje! Ziet er heerlijk uit met die aardbeien rondom.
Zo lekker! Ik zag hem al op instgram voorbij komen. Ik ga hem zeker namaken?. Water loopt me nu al in de mond?
Deel je de foto van jouw taart met ons? Succes met bakken 🙂
Hoe zoeter hoe lekkerder mmmmmmmmmm
Jaaa dit geeft inspiratie voor de taart die ik wil gaan maken voor m’n bday.. ik denk een bodem van chocolate chip cookies, maar verder is dit recept perfect. Nu al zin in!
Comments are closed.