Last Updated on 8 december 2020 by Jonna
Aardbeientaart, de enige taart waar ik echt altijd trek in heb. Lekker met banketbakkersroom en verse aardbeien. Benieuwd naar het recept? Klik snel verder!
Bij ons in het dorp en omgeving kun je verse aardbeien kopen bij verschillende boeren. Dit doe ik dan ook regelmatig en het verschil met de supermarkt aardbei is onwijs groot! De aardbeien zijn zoeter en voller van smaak, tijd dus om er een lekker dessert mee te bereiden zoals deze aardbeientaart.
Deze aardbeientaart heb ik zelf samengesteld met een tweetal recepten uit de Bakbijbel van Rutger Bakt (bekend van het programma ‘Heel Holland bakt’). Klik snel verder voor het recept.
IngrediΓ«nten aardbeientaart met banketbakkersroom
IngrediΓ«nten voor de bodem:
- 165gr. Boter op kamertemperatuur
- 165gr. Suiker
- ΒΌ Theelepel zout
- 1 Theelepel vanille-extract
- 2 Eieren, op kamertemperatuur
- 200gr. Bloem
- Β½ Theelepel bakpoeder
- 400gr. verse aardbeien
Banketbakkersroom
- 500ml Melk
- 1 Vanillestokje
- 100gr Suiker
- 2 Eidooiers
- 45gr MaΓ―zena
Bereidingswijze banketbakkersroom
Klik hier voor de duidelijke uitleg van Rutger over de bereidingswijze van de room. En het recept en nog veel meer lekkere recepten staan ook in zijn bakbijbel.
Bereidingswijze bodem aardbeientaart
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een taartvorm in met openstaande rand van ongeveer 28 centimeter en bestrooi met paneermeel. Ik heb een quiche vorm gebruikt.
- Meng de boter, suiker, zout en het vanille-extract in een kom met een garde of mixer tot een romig geheel, dit duurt enkele minuten.
- Voeg nu 1 ei toe en mix dit door het mengsel, voeg vervolgens het laatste ei toe en mix goed door elkaar. Spatel nu de bloem en het bakpoeder door het beslag, doe dit met beleid zo blijft het mengsel luchtig en krijg je een lekkere basisbodem voor je aardbeientaart.
- Doe het mengsel in de bakvorm en verdeel gelijkmatig.
- Bak de taartbodem ongeveer 30 tot 40 minuten in de oven goudbruin en gaar.
- Als de taart klaar is stort je deze op een rooster en laat je de taart afkoelen.
Opbouwen aardbeientaart
- Klop de banketbakkersroom nog even op en bestrijk hiermee de bodem.
- Snijd de aardbeien in stukken en druk ze lichtjes in de room van de aardbeientaart.
- Strooi er poedersuiker overheen en je kunt de taart serveren!
- Eventueel kun je de taart nog garneren met chocolade.
- Je kunt de banketbakkersroom en de bodem makkelijk een dag van te voren maken. Bouw de taart pas enkele uren voor het serveren, zo blijft ie het lekkerst! Ideaal is deze aardbeientaart om te serveren als toetje, bijvoorbeeld na een barbecue. Of als taart tijdens een feestje.
Nog meer lezen…..?
CG methode voor en na: werkt het echt?
Oreo tiramisu met karamel, het lekkerste dessert!
IRRITATIEFACTORTJE β Andere mensen op vakantie zijn de regelrechte hel
Gehaktballetjes met hoisinsaus
Dit bericht bevat affiliate links
14 comments
Haha, toevallig zit ik nu net aan zo’n soort stukje taart. Alleen heb ik die niet zelf gebakken. Deze doet het vast beter! π x
Dit klinkt enorm lekker!
Oh men!! Die ziet er geweldig goed uit π
ik ben gek op aardbeien! Deze taart ziet er heerlijk uit!
Ziet er echt heerlijk uit! Jammer dat je niks via het beeldscherm kunt proeven… Xx
Oh Jonna dat ziet er weer fantastisch uit meid!!
Ah dat ziet er heerlijk uit! Ik hou van aardbeientaart π
Ziet er echt heerlijk uit!
Oooh, deze taart ziet er superlekker uit. Ik hou van aardbeientaart!
Ik ben dol op al het zomerfruit! Ik ben niet zo creatief met het verwerken, meestal wordt het toch jam. Maar voordeel daarvan is dat ik er nog maanden plezier van heb. Veel lekkerder dan supermarkt-jam!
ze ziet er heerlijk uit!
Tsjonge jonge! Die taart ziet er lekker uit! Ik bedenk ineens dat ik ook nog zo’n soort vorm heb liggen. Moet ik toch eens wat mee doen.
Dank je wel Lianne! Recept is niet moeilijk dus lekker die taartvorm gaan gebruiken π
Vraagje: kun je de taartbodem het beste bewaren als je hem een dag van tevoren hebt gemaakt?
Groet, Nick
Comments are closed.