Last Updated on 12 november 2024 by Jonna
Dit is absoluut een van mijn favoriete toetjes, aardbeientiramisu! Vooral nu de verse aardbeien weer volop verkrijgbaar zijn in de supermarkt en bij de boer. Dit recept voor aardbeientiramisu valt altijd in de smaak. Neem het mee naar een etentje, feestje of high tea en steel de show met dit hemelse toetje.
Aardbeientiramisu, een machtig zomers toetje!
Let op, het is een machtig dessert dankzij de slagroom en mascarpone. Maar door het toevoegen van wat eetlepels Griekse yoghurt wordt de aardbeientiramisu iets frisser van smaak.
Wil je een alcoholvrije versie maken? Gebruik dan appelsap, bessensap, sinaasappelsap of ander vruchtensap om de lange vingers in te dopen. Ik gebruik meestal een restje witte wijn dat over is. Voor dit recept heb je ongeveer 125ml. witte wijn nodig.
Geen fan van aardbeien of heb je ander fruit in huis? Geen probleem, met dit recept voor aardbeientiramisu kun je alle kanten uit. Ook lekker met ananas, mango, frambozen of een mix van verschillende soorten fruit.
Je kunt de tiramisu serveren in een glazen ovenschaal, een gewone schaal of in kleine glaasjes (bijvoorbeeld van plastic) voor een extra feestelijk effect. Vooral als je een feestje hebt dan is het leuk om de tiramisu in (plastic) glaasjes te serveren.
Ingrediënten aardbeientiramisu
- 250gr. mascarpone
- 250ml. slagroom
- 150ml. Griekse yoghurt
- 75gr. poedersuiker
- 500gr. aardbeien
- 100gr. lange vingers (of net iets meer of minder, koop voor de zekerheid twee pakken)
- 125ml. witte wijn
Bereidingswijze
- Zet alvast de schaal klaar waar je de tiramisu in wilt gaan serveren. Ik gebruik een ovenschaal voor lasagne, qua formaat is dit perfect!
- Verwijder de kroontjes van de aardbeien, was ze schoon en snijd ze door de helft of in stukjes/plakjes.
- Klop de slagroom op totdat er luchtige pieken ontstaan. Gebruik een garde, handmixer of keukenmachine om de slagroom luchtig te kloppen.
- Doe in een schaal de mascarpone samen met de Griekse yoghurt en de gezeefde poedersuiker en meng door elkaar totdat er een glad mengsel ontstaat. Als laatste spatel je de slagroom door het mengsel. Nu is de basis klaar voor de aardbeientiramisu.
- Als eerste maak je een laag van lange vingers. Doe de witte wijn in een bakje en doop de lange vingers een voor een in de witte wijn.
- Vervolgens doe je de helft van het mascarponeslagroom mengsel op de lange vingers en vervolgens een laag aardbeien.
- Nu herhaal je het bovenstaande (laag lange vingers, mascarponeslagroom mengsel en als laatste de aardbeien).
- Dek de aardbeientiramisu af en laat minimaal 2 uur in de koelkast staan.
Eetsmakelijk!
Nog meer lekkere recepten:
Tiramisu in een glas
Appelkruimeltaart zonder pakjes en zakjes
Kofte, Turks gehakt met verse kruiden en yoghurt saus!
De lekkerste barbecue recepten op een rij!
Dit bericht bevat affiliate links
17 comments
Ik maak heel regelmatig aarbeientiramisu, maar dan wel met een ander recept. Zo lekker!
Zoete of droge witte wijn?
Oh dit klinkt heerlijk! Ga zeker na m’n bevalling deze maken ?
Hoi Jonna,
Lijkt me heerlijk en niet te moeilijk! Deze ga ik zeker maken binnenkort! Maar de wijn…die giet ik dus gewoon over de lange vingers die in de schaal liggen? Daar zeg je in het recept namelijk niets meer over.
Hi Yvonne, scherp van je! Ik heb het recept direct aangepast. De lange vingers doop je eerst even in de witte wijn voordat je ze in de schaal legt. Het handigste is om de wijn in een schaaltje te gieten en hier vervolgens de lange vingers in te dopen.
Oh hahaha! Dat had ik dus helemaal verkeerd gedaan! Ik kan echt niets zonder recept 🙂 Dank je voor je reactie!
Ik ga zo naar de winkel om de ingrediënten te kopen!!
Dat ziet er lekker uuuuuuitttt. Wel zonder alcohol dan 🙂
Lekkerrrrr!
Ik heb het nog nooit gemaakt, maar mijn middelste zoon wel op school. Dat was ook erg lekker. Deze oogt heerlijk vanwege de aardbeien!
Ooh het water loopt in mijn mond! Zo lekker dit 😀 Een restje witte wijn over, dat gebeurt hier meestal niet haha.
Ik maak de traditionele regelmatig. Nog nooit met aardbeien gemaakt. Dit recept ga ik bewaren!
Jaaaa, deze combineert er twee die ik graag eet!
Tiramisu en aardbeien! Jammie!
Voor hoeveel personen is dit?
Je kunt hier makkelijk met 4-6 personen van eten. En het vult goed 🙂
Zoete of droge witte wijn?
Het ligt er maar net aan wat voor restje wijn je over hebt. Zoete wijn geeft een iets zoetere smaak af 🙂
Vandaag voor het eerst aardbeientiramisu gemaakt. Heerlijk zeg en complimenten van mijn gasten. Had het recept iets aangepast.
Ik had de lange vingers gedoopt in baileys strayberry en de Griekse yoghurt achterwege gelaten. Van de gepureerde aardbeien nog wat over en geserveerd als saus bij het gerecht voor de liefhebber.
Ik ga deze zeker vaker maken en dan met dessertwijn en wel Griekse yoghurt erbij, want lijkt me ook zalig.
Dankjewel voor je recept.
Comments are closed.