Last Updated on 18 oktober 2024 by Marleen
BBQ saus maken simpel? Jazeker! Dit kun je heel makkelijk zelf maken. Het is veel goedkoper, lekkerder en het is helemaal niet veel werk!
Homemade BBQ saus, perfecte saus voor in de keuken!
Deze bbq saus smaakt niet alleen lekker bij een barbecue. Maar ook bij een stukje vlees of vis. Of serveer het met een broodje pulled pork.
Ik leef voor sausjes. Knoflooksaus, cocktailsaus, pindasaus noem maar op. Want een barbecue zonder sausjes is geen echte barbecue als je het mij vraagt.
En als je eenmaal zelf je sausjes hebt gemaakt wil je nooit meer wat anders. Als je een flinke lading saus hebt gemaakt kun je er altijd voor kiezen om de saus in kleine bakjes te bewaren. Zo kun je er langer van genieten.
Of serveer de bbq saus in een toffe sausdispenser, staat ook nog eens extra leuk op tafel. BBQ saus maken simpel? HEEL simpel!
Ingrediënten barbecue saus
- 1 rode paprika
- 1 grote ui
- Sap van een halve citroen
- 10 eetlepels ketchup
- 120 ml. water
- 1.5 eetlepel honing
- 1.5 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels witte azijn
- 2 theelepels paprikapoeder (of gerookt paprikapoeder voor een nog intensere smaak)
- 1.5 eetlepel worcestershiresaus
- Snufje peper en zout
Bereidingswijze bbq saus
- Snijd de ui in kleine stukjes en de rode paprika.
- Zet een steelpannetje op het vuur samen met de ui, paprika, het water, het sap van de citroen, honing, suiker, azijn, mosterd en een snufje peper en zout. Laat dit op laag vuur ongeveer een half uur koken.
- Voeg nu de worcestershiresaus, ketchup en het paprikapoeder toe en breng aan de kook. Draai nu het vuur laag en laat de bbq saus op kamertemperatuur komen. Pas als de saus volledig is afgekoeld kun je deze in de koelkast bewaren.
Houd je van extra pittig? Voeg dan nog wat tabasco toe.
Eetsmakelijk!
Nog meer leuke artikelen om te lezen:
Tzatziki (recept zonder pakjes en zakjes)
Gepofte knoflook uit de oven
Irritante stopwoorden – deze kan ik écht niet meer horen!
Vakantie essentials – wat gaat er sowieso mee in mijn koffer?
Dit bericht bevat affiliate links.
10 comments
Oooh ja dit maakt mijn zus wel eens voor op pizza! Zo lekker!
Oh wauw, klinkt goed dit! BBQ aan en gaan zou ik zeggen (al valt het weer nu wel weer een beetje tegen)..
Ik denk dat mijn man hier heel gelukkig van wordt. Ik ga het eens maken!
Heerlijk he, die BBQ weer aan. Ik ben ook van de verse sausjes. Leuk recept, klinkt heerlijk! xx Josine
Van te voren dacht ik oh nee word vast weer een ellendig lange receptenlijst, maar ik heb letterlijk alles in huis haha. Wij bbq het hele jaar door dus voor mij is er niet meer een ”eerste bbq van het jaar” moment. Wij hebben bij mn ouders een overkapping met zo een gasbrander voor een lekkere warmte. Dit ga ik volgende week maken en ben benieuwd wat iedereen er van vind!
Ik sla van alle sausjes vaak de barbecue saus over 😉 Maar een lekkere cocktail- en knoflook saus mogen bij mij niet ontbreken 😉
haha Jonna ik zal een van de weinige Nederlanders zijn die niet van bbq houdt! Sausjes eet ik ook nooit. Saai he? Mijn verwenmomenten liggen meer op het terrein van gebak en chocolade( puur) verder wens ik jullie een fijne bbq tijd en veel liefs van Piet en mij❤️❤️❤️
Ik zou er waarschijnlijk de tijd niet voor nemen maar het klinkt erg lekker! Wij maken onze knoflooksaus en cocktail saus ook altijd zelf, heerlijk!
Klinkt goed dit! Ga dit zeker eens proberen te maken.
hartstikke goed recept! Wij hebben de bbq het hele jaar door aan, zonder barbecuesaus geen homemade spareribjes 🙂
Comments are closed.