Last Updated on 19 december 2023 by Marleen
Muffin liefhebbers opgelet! Met dit makkelijke recept maak jij de lekkerste blueberry muffins in je eigen keuken. Heb je weleens de muffins van de Starbucks geproefd? Deze komen aardig in de buurt qua smaak alleen ze zijn iets kleiner van formaat.
Benieuwd hoe makkelijk je deze muffins met blauwe bessen kunt bereiden? Lees dan snel verder!
In New York heb ik de lekkerste muffins ooit gegeten! Vooral de Blueberry muffins van de Starbucks waren mijn favoriet. Niet te vergelijken met de muffins hier. Want net als alles in Amerika zijn ook de muffins mega groot.
Blueberry muffins (copycat van het Starbucks recept)
Met dit recept maak je maar liefst twaalf heerlijke muffins met blauwe bessen. Deze heerlijke muffins zijn lekker als snack, ontbijt, lunch of gewoon omdat je er zin in hebt. De kruimeltopping maakt deze muffins extra lekker. Door de verschillende structuren is het een feestje om te eten.
Het beste is om een spatel te gebruiken om dit beslag te mixen. Het fijne aan dit recept is dat je geen keukenmixer nodig hebt. Handig toch?!
Geen fan van blauwe bessen? We hebben ook het recept op onze site om deze lekkere appel yoghurt muffins te maken. e Meestal maak ik een flinke portie. Daarna vries ik de helft in. Als we dan onverwachts weggaan kunnen we altijd een verse bluberry muffin meenemen voor onderweg.
Ingrediënten blueberry muffins
- 150 gr. blauwe bessen
- 300 gr. bloem
- 150 gr. suiker (ik heb kristalsuiker gebruikt)
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- Snuf zout
- 1.5 theelepel kaneel
- 2 eieren
- 200 ml. volle melk
- 100 ml. zonnebloemolie
- 1 zakje vanille suiker of 1 theelepel vanille extract
En voor de kruimeltopping voor de blueberry muffins
- 50 gr. bloem
- 60 gr. boter (op kamertemperatuur)
- 100 gr. kristalsuiker
- Theelepel kaneel
Bereidingswijze muffins met blauwe bessen (copycat Starbucks)
Verwarm de oven voor op 200 graden
Vul het muffinbakblik met papieren vormpjes.
Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar. Je kunt hiervoor het beste een spatel gebruiken.
Vervolgens meng je ook alle natte ingrediënten samen in een kom met een spatel.
Meng vervolgens de blauwe bessen met een spatel voorzichtig door het muffin beslag.
Nu kun je beginnen aan de kruimeltopping. Meng de boter, suiker, bloem en kaneel met een vork door elkaar. Het is de bedoeling dat het een beetje een kruimelig/korrelig deeg blijft zodat je een kruimeltopping krijgt.
Vul de muffinvormpjes met het beslag voor de muffins (ik gebruik een ijsschep). Top het af met het kruimeldeeg en plaats de blueberry muffins in de oven.
Bak de muffins in ongeveer 20 – 25 minuten gaar in de oven. Leg een rooster klaar en laat hierop de muffins afkoelen.
Als de blueberry muffins zijn afgekoeld dan zijn ze het allerlekkerst om te eten! Je kunt ze een paar dagen bewaren in een afgesloten blik. Of vries er een paar in zodat je altijd een lekkere snack in huis hebt.
Nog meer recept ideeën:
Tiramisu in een glas
Appelkruimeltaart zonder pakjes en zakjes
Appeltaartjes met bladerdeeg en slagroom
Snickers Fudge met pindakaas en noten
Pannenkoeken zonder pakjes en zakjes
Wraps met krokante kip en honing mosterdsaus
Basisvoorraad kruiden & specerijen | tips & tricks
Dit artikel bevat afilliate links.
1 comment
Hallo, dit recept kan niet goed zijn. Waarom niet? Backing soda gebruik je samen met een zuur, dan gaat het pas werken. Ipv volle melk dus yoghurt of karnemelk. Of laat het achterwege. In deze combinatie heeft het ook geen toegevoegde waarde. Verder zou ik 200 gram bloemen en o 100 ml yoghurt/karnemelk gebruiken. Is meer dan genoeg voor 12 muffinvormen. Van dit recept kon ik 18 muffins maken. Wel lekker!
Comments are closed.