Last Updated on 14 december 2020 by Jonna
We delen weer een fijn recept vandaag, chili con carne zonder pakjes en zakjes. Dit recept is lekker in de winter maar ook bij warm weer. Dit keer serveer ik rijst met verse basilicum bij dit heerlijke stoofpotje. Maar het is ook lekker in combinatie met Turks brood, stokbrood of tortillachips. Zin in comfortfood? Klik dan snel verder voor het recept.
Homemade chili con carne, comfortfood 1e klas!
Eigenlijk heb ik dit gerecht, chili con carne, sinds kort herontdekt. Wederom een simpel recept waarbij je maar een paar ingrediënten nodig hebt. Zoals chilipoeder, paprika, tomatenblokjes, gehakt, ui en nog een aantal producten.
In dit gerecht kun je allerlei soorten bonen gebruiken die je lekker vindt. Hoe meer soorten, hoe smaakvoller de saus zal zijn. Als je de saus een dag van te voren maakt dan kunnen de smaken extra goed intrekken.
De bonen die ik gebruik in mijn recepten komen meestal uit een potje van Hak of uit blik. Volgens mij niets mis mee. En ik heb het altijd wel op voorraad.
Ingrediënten chili con carne zonder pakjes en zakjes
- 300gr. rundergehakt
- 2 uien
- 3 paprika’s
- 1 wortel
- 4 tomaten
- 1 handje verse peterselie (optioneel)
- 300gr. bonen (witte bonen, kidneybonen, bruine bonen, kikkererwten, groene bonen, bonenmix, alles kan!)
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 theelepel komijn
- 2 tenen knoflook
- Snufje kaneel
- Paar druppels tabasco
- Snufje chilipoeder (hoe meer hoe pittiger, begin voorzichtig)
- Snuf zout
- 1 theelepel paprikapoeder
- Rijst voor het aantal personen (ongeveer 110gr. per persoon)
- Klontje roomboter
- Handje bieslook
Bereidingswijze
- Snijd de wortel in kleine stukjes, snipper de ui fijn en snijd de paprika in stukjes (niet al te klein). Je kunt hier natuurlijk ook een foodprocessor voor gebruiken.
- Rul het gehakt in een koekenpan. Fruit in een andere pan (hier ga je uiteindelijk de saus in maken dus zorg dat de pan ruim genoeg is) de ui, wortel en paprika aan. Voeg hierna het gerulde gehakt toe samen met de komijn, zout, chilipoeder en paprikapoeder. Dit wordt de basis van je chili con carne.
- Voeg nu de tomaat toe (in stukjes gesneden) en bak kort mee. Nu voeg je de tomatenblokjes toe aan het mengsel samen met een klein snufje kaneel en de uitgeperste knoflook. Laat de saus zachtjes stoven op een laag pitje. Na een half uur voeg je de bonen toe en de tabasco. Nu laat je de saus nog een half uurtje stoven.
- Ondertussen kook je de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Na het afgieten van de rijst voeg je een klontje roomboter en de fijngesneden bieslook toe. Laat de rijst nog ongeveer een kwartiertje rusten met de deksel op de pan.
- Maak de chili con carne af met de fijngehakte peterselie.
Serveer de saus met de rijst met verse bieslook of een stuk vers brood.
Eetsmakelijk!
Nog meer interessante artikelen om te lezen:
Oreo tiramisu met karamel, het lekkerste dessert!
90’s kid – De tekenen dat je er één bent! Liefde voor flippo’s en Harry de Hengst!
Geld besparen – 25 makkelijk toepasbare bespaartips
Gehaktballetjes met hoisinsaus
Dit bericht bevat affiliate links
5 comments
Nooit gemaakt. Trekt me ook echt niet. Ben geen liefhebber van bonen.
Ik ben ook niet van de chili concarne maar mijn man wel! Dus als ik wat van hem nodig heb kan ik dit recept erbij pakken 😉
Ziet er goed uit! Ik heb nog nooit chili gegeten en ik wil het dan ook graag eens proberen! Wel zonder gehakt dan, want daar ben ik geen fan van!
Zo lekker is dat, heb ik al veel te lang niet gegeten. Goed recept!
ik maak het altijd zonder pakjes en zakjes…echt heerlijk! lekker ook die komijn he? ik eet het pure spul..zonder rijst, echt comfortfood eerste klas <3
Comments are closed.