Last Updated on 12 december 2020 by Jonna
Kevin is mijn grootste fan als het om mijn baksels gaat. Vooral de chocolade cupcakes zijn favoriet. Met dit recept kun je alle kanten uit. In dit recept gebruik ik een pak kant-en-klare boerencake mix van Koopmans.
Deze chocolade cupcakes zijn een zoete traktatie!
Een echte caloriebom, maar soms moet je jezelf verwennen. Wil je helemaal uit je dak gaan? Voeg dan stukjes chocolade toe aan het beslag voordat de cakejes de oven in gaan.
Je kunt de chocolade cupcakes er extra feestelijk uit laten zien. Gebruik papieren vormpjes met een printje of ga helemaal los met glitters en strooisels.
Mijn keukenmachine van Bosch is onmisbaar tijdens het bakken. De chocolade crème moet een tijdje gemixt worden. Nu laat ik de machine al het werk doen. Maar je kunt natuurlijk ook een handmixer gebruiken.
Ingrediënten chocolade cupcakes
- 1 pak boerencakemix (bijvoorbeeld van Koopmans)
- Ingrediënten die benodigd zijn om de cakemix te bereiden (dit verschilt per mix)
- Voor de botercrème
- 250gr. roomboter op kamertemperatuur
- 200gr. poedersuiker
- 100gr. melk chocolade (ik gebruik chocolade melts)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Maak de cakemix volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bekleed een muffinbakvorm met de cupcakevormpjes.
- Zodra het beslag goed is verdeel je het over de vormpjes. Gebruik een ijsbolletjesschep om het beslag gelijkmatig te verdelen. Wij konden ongeveer 18 vormpjes vullen. Nu kun je de chocolade cupcakes gaan bakken.
- Schuif de chocolade cupcakes in de oven en bak in ongeveer 20-25 gaar in de oven.
- Check met een sateprikker of de cupcakes gaar zijn. Doe de prikker in het cakeje, komt de prikker er schoon uit? Dan zijn de cakejes gaar. Laat nu afkoelen op een rooster.
- Mix de boter op middelhoge snelheid ongeveer 5 minuten Voeg nu in kleine delen de gezeefde poedersuiker toe. Zodra alle poedersuiker is opgenomen door het botermengsel mix je het geheel voor ongeveer 15 minuten op hoge snelheid. Hoe langer je mixt, hoe smaakvoller de crème is.
- Smelt de chocolade en laat op kamertemperatuur komen. Meng de chocolade met de botercreme.
- Doe de chocolade botercrème in een spuitzak en spuit toeven op de cupcakes. Versier met parels, glitters, chocolade, hagelslag of ander lekkers.
Eetsmakelijk!
Nog meer leuke artikelen om te lezen…..:
Met permanent krullen toch gezonde krullen? Het kan!
Welke streaming diensten MOET je hebben tijdens je thuisisolatie?
Winkels Duitsland – mijn favoriete, goedkope winkels!
Mini appeltaartjes met bladerdeeg | simpel en snel
Dit bericht bevat affiliate links
10 comments
Deze zien er mooi, of ik bedoel eigenlijk lekker uit! 😀
Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik zou trouwens nooit dat toefje zo mooi op het cakeje kunnen krijgen, haha! X
Hmm… ik ben niet zo’n cupcake liefhebber eigenlijk, maar als ik een favoriet moet kiezen dan sowieso iets met chocola!
Lekker hoor ! Ik ben er dol op.??????❤❤❤
Ik ben echt de grootste cupcake liefhebber die je kan bedenken. Wanneer kan ik langskomen?
Ik vind ze altijd prachtig om te zien en erg lekker. Maar geef toch stiekem de voorkeur aan een plak cake.
Boerin die ik ben. 🙂
Chocolade of bosbessen! Mjammie!
Wauwww, deze zien er echt geweldig uit. Een stiekem baktalent hier!
Ik hou van cupcakes 🙂 ze zien er leuk uit!
oh dit ziet er heerlijk uit! ik moet ook gauw weer eens iets bakken:)
Comments are closed.