Last Updated on 2 januari 2025 by Marleen
Dit chocolate chip cookies recept is zó lekker! En het fijne is dat je het heel makkelijk zelf kunt maken. In Amerika kun je bij veel ketens, bakkerijen en restaurants dit lekkere koekje bestellen. Vaak krokant van buiten en een beetje ‘chewy’ van binnen. Zo intens lekker. Wij hebben zelf een aantal keer een chocola chip cookie zo groot als een pizza gespot. Tsja, het blijft natuurlijk Amerika.
Vandaag deel ik een makkelijk recept voor de lekkerste zelfgemaakte chocolate chip cookies met melkchocolade en witte chocolade. Met dit beslag maak je ongeveer 25 flinke koekjes.
De cookies zijn behoorlijk machtig maar oh zo lekker. Ben je nog op zoek naar een lekker hapje tijdens de Feestdagen? Dit chocolate chip cookies recept valt bij iedereen in de smaak.
Ook leuk als traktatie of als cadeau. Doe de koekjes in een feestelijke verpakking en geef ze cadeau.
Deze chocolate chip cookies kun je het beste bewaren in een koektrommel of in een afgesloten bakje met deksel. Zo blijven ze extra lang vers!
Ingrediënten chocolate chip cookies
- 150gr. roomboter (kamertemperatuur)
- 1 ei
- 225gr. patentbloem
- ½ theelepel baking soda (of bakpoeder, de structuur van het koekje wordt dan net iets anders)
- Mespuntje zout
- 160gr. witte bastardsuiker
- 175gr. lichtbruine bastardsuiker
- 1.5 theelepel vanillextract
- 175gr. witte chocolade melts
- 175 gr. melkchocolade melts

Bereidingswijze
- Voor het maken van het deeg gebruik ik een keukenmachine maar het kan ook prima met een handmixer. Mix de beide soorten suiker, roomboter en vanille tot een romig en bleek mengsel. Dit duurt ongeveer tien minuten.
- Nu kun je het ei toevoegen aan het deeg. Zorg dat het eitje goed opgenomen is door het beslag.
- Zeef de bloem en het bakpoeder en voeg dit samen met het mespuntje zout toe aan het deeg. Mix alle ingrediënten op de laagste stand totdat er een deeg ontstaat. Als laatste kun je de chocolademelts door het deeg spatelen of kneden.
- Leg een stuk vershoudfolie op het aanrecht en rol het deeg uit in een lange rol van ongeveer 2 centimeter breed. Verpak het deeg met de vershoudfolie en laat de rol een uurtje rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 160 graden en snijd de rol deeg in plakjes van ongeveer 1.5 centimeter en leg de plakjes op een bakplaat (op een velletje bakpapier). Zorg dat er voldoende ruimte is tussen de koekjes, ze worden een stuk groter zodra je ze gaat bakken.
- Bak de chocolate chip cookies gaar in de oven in ongeveer 15-20 minuten. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.


Eetsmakelijk!
Ben jij ook gek op zelfgemaakte chocolate chip cookies?
Nog meer lekkere recepten:
Dit artikel bevat affiliate links
12 comments
Jammie, lekker recept! Chocolate chip cookies zijn altijd goed, lekker.
Oh super lekker dit! Ik heb eigenlijk nog nooit chocolade melts in de winkel gezien. Toevallig wilde ik nog koekjes bakken (dit jaar, haha), dus ik ga binnenkort even kijken 🙂
Mmm, ziet er lekker uit!
Dat ziet er erg lekker uit! Ik hoe onwijs veel van koekjes hihi.
Ik ben gek op dit soort koekjes! Wat zouden ze nog veeeer lekkerder zijn wanneer je ze zelf maakt 🙂
Oeh, bedankt voor dit recept! Hier was ik al een tijdje naar op zoek – het is me nog nooit gelukt om echte American chocolate chip cookies te maken. Misschien lag het inderdaad wel aan het bakpoeder. Ik ga het opnieuw proberen!
oh zelfgemaakte koekjes vind ik altijd vele lekkerder dan in de winkel. Zalig recept dit.
Oh wat ontzettend lekker! Hier heb ik zo veel zin in nu!!!
Nooit over nagedacht dat je die op een rol maakt en dan zo snijdt.. haha! Easypeasy. Ziet er heerlijk uit!
Oeh lekker! Helaas hebben wij een hele gare oven thuis waar je de graden niet op kunt lezen, dus bakken zit er hier niet in.
Ik heb ze net gemaakt en moet nu nog een uurtje wachten tot ze in de oven kunnen, kan nu al niet wachten ?
Hallo! Ik heb het idee dat het recept niet (meer) klopt. Stap 1 is namelijk: ‘Nu kan je het ei toevoegen aan het deeg’. De stap over het deeg ontbreekt.
Comments are closed.