Last Updated on 4 december 2020 by Marleen
Het is super makkelijk en snel om zelf een flinke portie Amerikaanse coleslaw te maken. Lekker bij de barbecue, op een broodje met pulled pork of bijvoorbeeld bij deze zelfgemaakte krokante chicken wings. Als je gek bent op de coleslaw van de KFC dan wil je dit recept proberen. Benieuwd naar het recept? Klik dan snel verder!
In Amerika bestel ik bijna in elk restaurant wel een portie coleslaw als het op het menu staat. Er zijn verschillende variaties te bedenken. Zo kun je er ook stukjes appel, rozijnen of rode kool aan toevoegen. Vandaag delen wij het recept voor een klassieke variant, maar naar wens kun je altijd extra ingrediënten toevoegen natuurlijk.
Mijn foodprocesssor zorgt ervoor dat de kool en wortel in dunne reepjes gesneden wordt. Met de hand is dit een stuk lastiger dus probeer hiervoor een handige machine of andere keukentool te gebruiken. Maar met de hand kan het ook, alleen duurt het dan iets langer. Wel handig om je snijdtechnieken te oefenen ;-).
De coleslaw kun je prima een aantal dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Sterker nog, de smaak wordt alleen maar lekkerder. Bewaar de sla in een handige kom die je goed kunt afsluiten zodat je extra lang van je verse sla kunt genieten.
Ingrediënten zelfgemaakte coleslaw
- 1 witte kool
- 1 flinke winterpeen
- 1 rode ui
Voor de dressing
- 1 bakje crème fraiche (250ml)
- 2 eetlepels natuurazijn
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels grove pittige mosterd
- Snuf zout
- Snuf (citroen)peper
Bereidingswijze Amerikaanse coleslaw
- Doe alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom waarin je ook de coleslaw gaat serveren. Klop de ingrediënten door elkaar met een vork.
- Snijd of rasp de witte kool en winterpeen in dunne reepjes/sliertjes en snipper de rode ui fijn.
- Doe nu de witte kool, winterpeen en rode ui bij de dressing en meng het goed door elkaar. Dit gaat het beste met je handen, schep de coleslaw om en knijp de dressing er een beetje in.
- Voor het lekkerste resultaat laat je de coleslaw eerst even een paar uur intrekken in de koelkast. De coleslaw kun je een paar dagen bewaren in de koelkast in een schaal met een afgesloten deksel.
Eetsmakelijk!
Dit artikel kan affiliate links bevatten.
1 comment
Wij kopen het eigenlijk altijd, heb het nog nooit zelf gemaakt maar vind het wel een leuk recept voor bij de zomerse BBQ. Helaas is die nog ver weg 😀
Comments are closed.