Last Updated on 8 december 2020 by Jonna
Curry madras is een van onze favoriete gerechten hier thuis en met een potje curry madras kruiden kan het eigenlijk nooit mislukken. Lekker met rijst, kip en groentes!
Curry madras maken, een heerlijk gerecht in combinatie met rijst of naanbrood!
In de supermarkt zijn veel pakken en potjes te koop om zelf curry madras te maken. Maar als je zelf een keer een kruidenmengsel scoort bij de toko of online van de curry madras kruiden dan kun je binnen no time de lekkerste curry op tafel zetten. Of kies voor een curry madras marinade.
Hoe langer de curry pruttelt, hoe lekkerder hij wordt. Het lekkerste is om de curry een dag van te voren te bereiden zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
Bewaar de curry madras in een afgesloten bakje in de koelkast of vries het in!
Ingrediรซnten curry madras
- Blikje kokosmelk 250ml
- 400gr. Kipdijfilet (kipfilet kan ook)
- 400gr. Sperziebonen
- 400gr. Doperwten
- 3 Uien
- 4 Tenen knoflook
- 2/3 Flinke theelepels curry madras kruiden
- 400gr. Rijst
- 1 Kippenbouillonblokje
- Blikje tomatenblokjes
- * Verse koriander (alleen als je dit lekker vindt)
Bereidingswijze:
- Snijd de uien fijn.
- Snijd de kippendijfilet in stukken.
- Maak de sperziebonen schoon (verwijder uiteinden) en snij in kleine stukjes van ongeveer 1cm.
- Kruid de kipdijfilet met zout, peper en 1 theelepel curry madras.
- Bak de kipdijfilet aan in een scheutje olijfolie in een grote pan.
- Voeg de uien toe en bak kort op middelhoog vuur, voeg na een paar minuten het bouillonblokje toe.
- Voeg de sperziebonen en de tomatenblokjes toe, laat kort meebakken.
- Schenk vervolgens de kokosmelk in de pan.
- Laat het geheel 30 minuten koken op laag vuur, af en toe roeren.
- Voeg de doperwten toe en laat nog 15 minuten langzaam koken, blijf af en toe roeren.
- Kook in de tussentijd de rijst volgens de verpakking, Ik kies in dit gerecht voor basmati rijst.
- Giet de rijst af en meng er een klontje boter door, doe de deksel op de pan en laat minimaal 10 minuten rusten.
- Serveer de rijst met de saus en strooi er verse koriander over.
Variaties/tips curry madras recept
- Aubergine of kikkererwten smaakt ook erg lekker in dit gerecht.
- Kipdijfilet is geschikter in stoofgerechten, kipfilet wordt al snel droog.
- Koriander vindt niet iedereen lekker, serveer het altijd in een bakje en niet direct over het gerecht (behalve als je weet dat de gasten koriander houden natuurlijk).
- Vervang de kipdijfilet met tofu voor een vegetarische variant of voeg meer groente toe.
- Maak er zure komkommers bij als bijgerecht.
- De curry madras is niet heel pittig. Hou je van meer pit? Voeg dan een spaanse peper toe, hoe meer zaden je erin laat hoe pittiger de saus wordt.
- Is de saus te pittig? Voeg dan suiker toe of honing.
- Plaats de pan op het laagste pitje, zo voorkom je aanbranden. Liever tien minuten later eten dan verbrand eten serveren ๐
Nog meer lezen….?
Indiase Butter Chicken
Indische gehaktballetjes met sojasaus
Gebakken rijst met prei, ei en fricandeau
CG producten bij de HEMA! Zeer budgetvriendelijk & plaatjes!
Dit bericht bevat affiliate links
21 comments
Ik ben gek op kerrie! Maar die Jonnie Boer kruiden moet ik maar echt eens aanschaffen geloof ik.
Volgens mij is het inmiddels wel duidelijk dat ik fan ben :’)
Dit ga ik en mijn vriend erg lekker vinden! Ga dit recept dus zeker eens proberen. En mijn vriend maak ik altijd blij met rijst- gerechten ๐
Klinkt goed zeg en helemaal niet moeilijk om te maken. Ga het zeker een keer proberen!
Dank je wel Marije
Klinkt erg lekker!
Dank je wel Marijke!
Dol op curry! Dit ga ik een keer maken! Mmm!
Ik hou van snel en simpel! Dit ziet er heerlijk uit!
Dank je wel Hilde!
Ik ben zelf niet zo’n curry fan maar mijn vader wel. Ik ga dit eens aan hem doorgeven!
Thanks, vriendlief is ook geen curry fan maar die vond het wel een geslaagd recept
Ziet er lekker uit. Iedereen denkt vaak dat ik van rijst hou, maar gek genoeg ben ik een oer-Hollandse aardappeleter. De mannen kan je wakker maken voor rijst, dus ik ga ze een keer verrassen met dit gerecht!
Dit klinkt als een heerlijk recept! Zit er curry in, dan is het bij mij al snel goed ๐
Ik heb dit al eens gemaakt maar het is niet iets wat ik vaak zou eten.
Dat kan, het is best een intense smaak… ๐
Ziet er lekker uit! Ik houd ook wel van rijst en curry, dus ik denk dat ik dit wel lekker vind.
Dank je wel Kirsty
Dit ziet er zo lekker uit! Dit ga ik proberen <3!
Dit ziet er heel lekker uit, ik kook heel graag en uiteraard zonder pakjes en zakjes ๐ Mmm toch maar eens iets proberen van Jonnie.
Ik kan het echt aanraden Yvonne!!
Comments are closed.